FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/03/2014

Tanquen set vies d’escalada a Tres Ponts per salvar una espècie de falguera amenaçada

Escalada esportiva Escalada

Durant el mes d’abril es farà efectiu el tancament de set vies d’escalada a la zona de Tres Ponts, al terme de Fígols i Alinyà (l’Alt Urgell). Les vies afectades són: de la 18 a la 23 i la 29, i el desequipament de la zona el realitzaran els membres del Grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals.

El motiu d’aquest canvi en la regulació de les vies d’aquest sector d’escalada es produeix a causa de la detecció d’una falguera d’una espècie amenaçada a Catalunya que s’està veient afectada en el paratge de Tres Ponts. L’Asplenium seelosii subespècie catalaunicum abasta una zona de creixement just en aquesta important i concorreguda àrea d’escalada esportiva.

Després d’un seguit d’actuacions encaminades a la detecció i quantificació de la possible incompatibilitat entre l’activitat esportiva i la conservació de l’espècie, la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat ha anunciat que en les vies indicades no s’hi podrà escalar ni tampoc obrir noves vies en el sector sense sol·licitar prèviament un permís. Un cop es faci efectiu el desequipament, es col·locaran cartells informatius sobre els motius de la regulació.

Foto: http://octaviohernandezescalada.blogspot.com.es