FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/04/2019

Stage del CTCMC per preparar la nova temporada competitiva

Osona Curses per Muntanya Seleccions catalanes

El cap de setmana del 13 i 14 d’abril, els 20 joves integrants del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya (CTCMC) que representen el nivell català més alt de les curses de muntanya, van realitzar un stage a la localitat de Sant Hipòlit de Voltregà. L’equip, compost per les categories cadet i júnior, es va poder preparar per les cites competitives importants que estan a punt d’arribar.

El primer dia, al matí van realitzar una breu sessió d’activació i tècnica per preparar la Cursa Up xic, organitzada pel corredor de la Selecció Catalana i exmembre del CTCMC, Marc Traserra, que es va dur a terme el mateix dia a la tarda.

La prova consistia en una cronoescalada amb una sortida contratemps, amb un recorregut de 4,3 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu. D’aquesta manera, la cursa va servir a l’equip tècnic del CTCMC per corroborar el bon estat de forma en què estan els esportistes que l’integren ja que alguns d’ells ja van córrer la setmana anterior al Campionat de Catalunya de curses verticals a Sobrepuny.

En aquesta última competició van poder lluir la nova equipació i pujar a 5 de les 6 posicions possibles absolutes del podi: Arnau Cases  i Martina Gonfaus van acabar primers i amb rècord de la prova. Isaac Barti i Carla Esclusa van pujar al segon lloc del podi i Jana Aguilar va ser la tercera. La nova samarreta de la Selecció Catalana ja es pot comprar online fent clic aquí.

El segon i darrer dia, va servir per fer una sessió de força aplicada a les curses de muntanya i finalitzar amb una sortida corrent per pujar a la Creu de Gurb.

El total d’esportistes que van participar en la categoria de cadets van ser: Martina Gonfaus (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Berta Guitart (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Gael Álvarez (Club Esportista Mindundis Team), Jan Castillo (Club Excursionista Moianès Independent), Aniol Pujiula (Grup Excursionista Cultural i Alpinista – Lletissonada), Iu Jaume (Associació Esportiva i Cultural Capgirell), Mireia Lüscher (Unió Excursionista Vic), Ramon Caballeria (Grup Excursionista Cultural i Alpinista – Lletissonada) i Sebastià Feliu (Associació Esportiva Pallars).

En la categoria júnior: Quirze Sague (Centre Excursionista de Banyoles), Laia Gonfaus (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Sergi Cabeza (Club Excursionista Madteam), Oriol Joan (Unió Excursionista de Catalunya Mataró), Carla Esclusa (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Arnau Artes (Centre Excursionista Molins de Rei), Salomó Guinovart (Associació Excursionista Montmell), Aleix Solé (Associació d’Alumnes i Exalumnes Escola Treball (SE) i Isaac Barti (Centre Excursionista d’Olot), Jana Aguilar i Carla Esclusa.