FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/12/2017

S’obren les proves específiques d’excursionisme i d’alta muntanya

Formació

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria per les proves específiques del primer nivell d’excursionisme i el segon nivell d’alta muntanya.

Per accedir a les proves de segon nivell d’alta muntanya, coordinades per l’Institut de la Pobla de Segur, cal assistir a la reunió de presentació del 15 de gener de 2018 a les 12:00 h a la sala d’actes del “Palacio de los Condes de Ribagorza” (C/ Mayor, 6 de Benasc, Osca), on es confirmaran els llocs i els dies de durada de les proves pràctiques en funció del nombre d’aspirants i les condicions meterològiques. Les proves pràctiques es preveuen pel 16 de gener a l’estació d’esquí de Cerler, on es realitzarà una prova de resistència amb esquís de muntanya i proves de descens amb esquís, i pel 17, 18 i 19 de gener amb proves de roca, neu i gel.

Coordinades per l’Institut l’Alt Berguedà, la prova pràctica d’excursionisme es durà a terme el 23 de gener de 2018 a les 9:00 h a l’entorn de Bagà. Hi haurà una reunió prèvia a les 8:00 h a la seu de l’institut (Av. de Salarich, 29 de Bagà), que és d’assistència obligatòria, atès que es donarà informació i instruccions necessàries per fer la prova.

La inscripció s’ha de formalitzar telemàticament abans del 15 de desembre.

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya té validesa acadèmica i professional a tot l’Estat espanyol, i capacita per exercir professionalment en qualsevol tipus d’activitat de l’especialitat cursada.

Aquesta formació s’imparteix en Instituts arreu de Catalunya, a nivell públic en trobem cinc, on la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) col·labora aportant el professorat dels blocs específics de cada especialitat. Són els següents: Institut Abat Oliba de RipollInstitut del Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Catalunya a Sant Cugat del VallèsInstitut de la Pobla de SegurInstitut l’Alt Berguedà de Bagà i l’Institut de Tecnificació d’Amposta.

Els nivells de la titulació de formació reglada

Aquesta titulació consta de dos o tres nivells de formació, segons l’especialitat. El certificat de primer nivell d’excursionisme, comú per a totes i obligatori per poder accedir a nivells superiors; el segon nivell, corresponent a Tècnic d’esport en cada especialitat (Escalada, Alta muntanya, Muntanya mitjana i Descens de barrancs), i el tercer i últim nivell, corresponent a Tècnic Esportiu Superior de les especialitats d’Escalada, Alta muntanya i Esquí de muntanya.