FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/05/2017

S’obren les proves d’accés a les formacions de tècnics d’esport en muntanya i escalada

Formació

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya convoca proves d’accés a les titulacions de Tècnics d’Esport en Muntanya i Escalada pels dies 7, 8, 9 i 10 de juny, concretament pel primer nivell d’excursionisme i els segons nivells d’escalada, descens de barrancs i muntanya mitjana. Coordinades per l’Institut de la Pobla de Segur, el període d’inscripció estarà obert fins el dia 28 de maig i podrà inscriure’s qualsevol persona major de 17 anys amb el títol de graduat o graduada en educació secundària o que hagi superat la prova d’accés general.

Per a més informació sobre les inscripcions i el detall de les proves, cal consultar el web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat

La formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya té validesa acadèmica i professional a tot l’Estat espanyol, i capacita per exercir professionalment en qualsevol tipus d’activitat de l’especialitat cursada.

Aquesta formació s’imparteix en Instituts arreu de Catalunya, a nivell públic en trobem cinc, on la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) col·labora aportant el professorat dels blocs específics de cada especialitat. Són els següents: Institut Abat Oliba de Ripoll, Institut del Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Catalunya a Sant Cugat del Vallès, Institut de la Pobla de Segur, Institut l’Alt Berguedà de Bagà i l’Institut de Tecnificació d’Amposta.

Els nivells de la titulació de formació reglada

Aquesta titulació consta de dos o tres nivells de formació, segons l’especialitat. El certificat de primer nivell d’excursionisme, comú per a totes i obligatori per poder accedir a nivells superiors; el segon nivell, corresponent a Tècnic d’esport en cada especialitat (Escalada, Alta muntanya, Muntanya mitjana i Descens de barrancs), i el tercer i últim nivell, corresponent a Tècnic Esportiu Superior de les especialitats d’Escalada, Alta muntanya i Esquí de muntanya.