FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/04/2016

S’obre la via ferrada dels Patacons a La Mussara, Muntanyes de Prades

Societat

El Club Excursionista Reddis ha celebrat l’acte d’inauguració de via ferrada dels Patacons, a La Mussara (Baix Camp), el dia 23 d’abril. A la trobada han assistit una trentena d’excursionistes vinguts d’arreu del territori català.

La via ferrada dels Patacons ha estat equipada per Jordi Vallvé, membre del CE Reddis. L’entitat excursionista de Reus ha sigut la impulsora i principal col·laboradora del projecte. També s’ha comptat amb el suport de Decathlon Reus i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La ferrada situada a l’entorn de les Muntanyes de Prades té un recorregut de 480 metres, amb 90 metres de desnivell, i una dificultat de K4 (difícil). L’aproximació es realitza en uns 15 minuts i el recorregut de la via es cobreix entre 2 i 3 hores. La via conté molts trams verticals, combinats amb algun pas desplomat i aeri. També es superen quatre ponts tibetans, el més llarg de 28 metres. A banda del material bàsic obligatori per a la pràctica de vies ferrades és necessari portar una corda de 40 metres per realitzar dos ràpels, de 20 i 10 metres.

La ressenya de la via ferrada dels Patacons ja està disponible i es pot descarregar al lloc web La Trencanous.

Fotografies / Ivan Torres