FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/01/2014

S’obre la convocatòria del curs d’Instructor d’Esquí de Muntanya de la FEEC

Esquí de muntanya Formació

L’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) convoca un curs d’Instructor d’Esquí de muntanya pels propers mesos de març, abril i maig. L’Instructor és la figura que realitza les tasques formatives a l’entitat i a la vegada organitza, dirigeix i controla les activitats de muntanya que es fan a l’entitat excursionista.

Aquest curs va dirigit a tots aquells monitors que vulguin realitzar aquestes tasques dintre les entitats i que ja hagin superat les proves d’accés al curs de l’especialitat corresponent. L’objectiu d’aquesta formació és donar coneixements i eines a l’alumne perquè un cop acabat el curs pugui desenvolupar aquestes funcions com a Instructor en el sí de l’entitat.

Entre els detalls d’aquesta convocatòria de l’ECAM que trobareu a la secció de formació del web de la FEEC, cal tenir la llicència federativa adient a l’especialitat i vigent durant l’any en curs (amb una antiguitat mínima de dos anys). A més, cal haver superat les proves d’accés al curs d’Instructor d’Esquí de muntanya.

Temari del curs

En aquest curs d’instructor d’esquí de muntanya s’abordaran aspectes, com ara: l’educació ambiental en entorns nevats, la nutrició, la legislació, la pedagogia, la psicologia i dinàmica de grups, la meteorologia, la nivologia, el risc d’allaus i perills, les tècniques de seguretat, els primers auxilis, els processos d’aprenentatge en les tècniques d’ascens i descens, l’entrenament adaptat a l’esquí de muntanya, l’orientació, l’elecció i graduació de dificultat de l’itinerari, i la planificació d’activitats i disseny de sessions.

A l’inici de curs es determinarà on es faran les sessions teòriques. En el cas de les sessions pràctiques, el lloc es definirà segons l’estat de la neu i les condicions meteorològiques. El curs té una càrrega lectiva de 85 hores teòrico-pràctiques. Un cop finalitzades i superades, cal fer 90 hores de pràctiques (68 hores en activitats de l’entitat i 32 hores en activitats de la FEEC).

Les persones que vulguin inscriure’s al curs han de presentar a la FEEC el full d’inscripció i la documentació adjunta que s’hi especifica. Hi ha un màxim de 18 places, el mínim per fer el curs és de 6 persones inscrites.