FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/02/2017

Siurana veu el primer 9a+ femení de la història

Escalada esportiva Escalada

L’escaladora Margo Hayes ha fet història aconseguint la primera ascensió femenina de ‘La Rambla’ 9a+, a Siurana, el 26 de febrer. L’encadenament de la via més famosa de Catalunya per part de Hayes també estableix la primera ascensió d’un 9a+ per una dona arreu del món. La jove nord-americana portava uns dies provant la via i havia estat molt a prop d’encadenar-la ja en la jornada anterior. Aquesta és la tercera ascensió de ‘La Rambla’ en el que portem de temporada, després dels encadenaments de David Firnenburg i Matty Hong.

Fins ara, només dues escaladores havien passat de forma parcial la barrera del 9a. La basca Josune Bereziartu va encadenar ‘Bimbaluna’, a Saint Loup (Suïssa), l’any 2005, i la nord-amerciana Ashima Shiraishi, ‘Open your mind direct’ i ‘Ciudad de Dios’ a Santa Linya (Lleida), l’any 2015. En les tres vies el grau és 9a/+, fet pel qual no s’arriben a considerar un 9a+ consolidat.

Margo Hayes, camí de Tòquio 2020

Margo Hayes té 18 anys i és una de les clares aspirants a les medalles a les olimpíades de Tòquio 2020, on l’escalada serà olímpica per primer cop. El 2016 es va proclamar campiona del món juvenil de dificultat, bloc i combinada.

Hayes forma part del l’equip ABC Boulder, inclòs dins del progama ABC, fundat l’any 2014 per Robyn Erbesfield i Didier Raboutou als Estats Units, que forma joves escaladors a partir dels 2 anys.

Foto / Rock and Ice

https://www.instagram.com/p/BQ_Hz2WldJb/?taken-by=honngy