FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/03/2022

Sis persones cegues i amb baixa visió completen el curs d’iniciació a la Marxa Nòrdica

Vallès Occidental Marxa nòrdica Inclusió

Sis persones, tres cegues B-1 i tres de baixa visió, han rebut el diploma del curs d’iniciació a la Marxa Nòrdica per part de la Unió Excursionista de Sabadell i tot en l’entorn del Parc Catalunya de la ciutat de Sabadell (Vallès Occidental). Cal destacar que les tres persones sense visió han rebut el seu diploma en sistema Braille. Josep Maria Manyosa, com a president de la UES, ha fet entrega dels diplomes als cursetistes amb la presència de Ramon Rodríguez, responsable de l’Àrea Inclusiva i Social de la FEEC que ha obsequiat l’entitat amb una barra direccional.

La jornada d’avui ha sigut un pas més en el projecte iniciat fa dos anys per Manolo Barcia i Leonor Valero, instructors de Marxa Nòrdica formats en el guiatge NW-Blind, i pels voluntaris que han col·laborat perquè la pràctica d’aquest esport fos satisfactòria i segura pels esportistes.

A més de l’aprenentatge de la tècnica de la marxa nòrdica, les tres persones cegues han après a fer ús del dispositiu específic i adaptat NW-Blind. Es tracta d’un dispositiu de guiatge per a persones cegues desenvolupat pel Comité de Montaña y Discapacidad de la Federación de Montañismo Región de Murcia.

Des del 3 de gener d’aquest any els esportistes que han participat en aquest projecte han rebut, per part dels instructors i voluntaris de la UES, la formació tècnica necessària per poder practicar l’esport de marxa nòrdica al Rodal de Sabadell, començant a partir d’ara una nova activitat adaptada i inclusiva a la Secció de Marxa Nòrdica de la Unió Excursionista de Sabadell.