FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Sixto
Foto: Marc Sixto

Notícies - 22/07/2022

Sis medalles catalanes a la primera jornada del mundial juvenil de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La delegació catalana ha començat amb més que bon peu la seva participació als mundials juvenils de Curses per Muntanya que s’estan disputant a Andorra aquest cap de setmana.

La primera prova ha estat la cursa vertical on els joves esportistes catalans han demostrat ser un dels grans especialistes de la modalitat.

La prova s’ha celebrat a l’Alt de la Capa a 2.580m d’altitud on estava situada l’arribada de la cursa amb 3,5Km i amb 1.000m d+.

Al mundial juvenil hi participen esportistes de muntanya en tres caterories, Sub 23, Youth B. (18 a 20 anys) i Youth A (16 a 17 anys). En les tres categories els catalans han pujat en algun pòdium.

Els més “veterans”, els sub23, han vist com Isaac Barti (CE Olot)  i Núria Tarragó (FAES) es penjaven el bronze i la plata en els campionats del món. En categoria masculina, Barti s’ha vist superat per l’alemany, Sven Coch, i pel guanyador de la cursa, el japonès, Omi Ryunosuke.

Núria Tarragó amb la selecció catalana. Foto: Gerard Campderrós

 

En categoria femenina, només l’andorrana, Magalí Salomón ha pogut millorar el registre de la bagenca Núria Tarragó que ha demostrat ser una de les confirmacions de la temporada on la tenim lluitant també per la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

L’or català ha arribat en categoria B on Ïu Net (AE Trail Xics del Montseny) ha fet el millor temps de totes les curses parant el crono amb uns espectaculars 38:14, millorant els registres dels sub23. Net no ha estat sol al pòdium que ha parlat català amb la segona posició de l’altre Ïu, Ïu Jaume (AE Cultural Capgirell) que s’ha penjat la medalla de plata. El belga Raus Raoul ha acompanyat als dos membres del CTCMC al pòdium del Mundial.

En categoria A, els membres del CTCMC no han fallat a la seva cita amb les medalles. Pel que fa als nois Biel Sagués (CE Moianès Independent) només ha estat superat pel britànic Charlie Allmond que s’ha penjat l’or per davant del català. En categoria femenina Gabriella Lasalle (AE la Mitja del Castell) també s’ha quedat a una sola posició de l’or. Lasalle ha vist com la noruega Ingeborg Synstnes Hole la superava i ha aconseguit una gran medalla de plata a Andorra.

El Mundial s’atura aquest dissabte i diumenge es disputarà la prova Skyrace Arinsal on es decidiran els campions del món juvenils en línia, en una cursa amb 19 km  amb 1.450 m d+  pels  Youth B y Sub23, i de 14Km i 1.300m d+ per categoria Youth A.