FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Sis joves de la FEEC participen en les estades d’excursionisme a Sicília | FEEC

Notícies - 15/07/2014

Sis joves de la FEEC participen en les estades d’excursionisme a Sicília

Excursionisme Formació

La Comissió de Joventut de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme (UIAA), el Club Alpí Italià (CAI) i la Comissió Juvenil d’Alpinisme de Sicília han organitzat unes estades d’excursionisme “Discovering Mediterranean Volcanoes”, que s’han celebrat del 29 de juny al 5 de juliol. Sis joves de la FEEC han gaudit d’aquestes estades, en què els amfitrions han estat la Secció de Bronte del Club Alpí Italià.

La setmana d’estades va ser molt intensa, i es van realitzar caminades molt interessants amb els volcans com a protagonistes. L’Etna i l’Stromboli estaven en plena activitat, i això va impedir poder pujar-hi fins al cim, però els joves van poder gaudir de l’espectacularitat de les seves vistes i veure’n alguna erupció. El que sí que van poder pujar va ser el Vulcano, amb el sofre fent fum entre les roques.

Els joves catalans, dues noies i quatre nois han viatjat en tot moment acompanyats per dos tècnics de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya de la FEEC. La resta de membres del grup eren joves de diverses regions d’Itàlia. L’ambient al llarg de la setmana d’estades a Sicília va ser molt bo, i els tècnics expliquen que els nois i noies catalans van fer molta pinya amb els italians, i que el tracte que van rebre va ser excel·lent, gaudint sobretot dels sopars de pasta cuinats per un cuiner sicilià.