FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/09/2016

Sis corredors catalans participen a la The Rut, puntuable per a la Copa del Món d’Skyrunning

Curses per Muntanya

El circuit mundial Skyrunner World Series enfila la recta final de la temporada amb la disputa de la cursa The Rut, a Montana (Estats Units), els dies 2, 3 i 4 de setembre. La cita nord-americana es divideix en tres proves: el quilòmetre vertical Lone Peak, The Rut 28 quilòmetres i The Rut 50 quilòmetres. Sis corredors catalans han viatjat als Estats Units per participar-hi i competiran a alguna de les tres curses.

The Rut és una de les curses més espectaculars de les sèries mundials. Els corredors s’enfronten a trams molt tècnics i exposats, superant crestes, grans desnivells i coronant l’icònic cim del Lone Peak, a 3.403 metres d’alçada.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) competirà a la distància de 28 quilòmetres, representada per Marta Molist (AE Matxacuca) i Eugeni Gil (AE Granollers). Tots dos corredors ja han aconseguit bons resultats aquesta temporada al circuit internacional: Molist va ser quarta a Zegama i Ocaña, en el seu debut amb la selecció, va ser cinquè a la Matterhorn Ultraks. Els acompanyarà el seleccionador català, Fernando Rosa: “The Rut és una cursa ràpida, amb un tram tècnic a la part alta d’aquesta. Segur que tots els catalans estaran als llocs capdavanters”, comenta.

A més dels corredors de la selecció,  Laura Orgué (UE Urgellenca), especialista en curses verticals, correrà tant el quilòmetre vertical Lone Peak, el divendres, com la cursa de 28 quilòmetres, el dissabte. Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) correrà només la cursa llarga del dissabte, malgrat ser també una de les últimes revelacions a les proves verticals.

El diumenge 4 arribarà el torn de la cursa més llarga del cap de setmana, amb 50 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu. Anna Comet (UE Vic) i Roger Viñas (UE Sant Joan de les Abadesses) seran els representants catalans a la prova.

Fotografia / Volmark Von Sehlen