FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/05/2017

S’inauguren els nous banys interiors del refugi Estasen

Refugis

El refugi Lluís Estasen ha inaugurat oficialment les actuacions de millora de l’equipament, entre les que destaquen la instal·lació de lavabos i dutxes a l’interior del refugi. A l’acte inaugural, celebrat el 7 de maig, han assistit el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; el vicepresident, Lluís Simó; i el cap de l’àrea de Territori, Josep Casanovas.

L’actuació principal de millora ha consistit en fer lavabos i dutxes a l’interior del refugi, una demanda històrica dels usuaris de l’equipament. L’objectiu de la construcció d’aquests banys a la planta baixa de l’equipament busca augmentar de forma notable el confort dels usuaris.

A banda, també s’ha remodelat la cuina. S’hi ha col·locat una campana extractora d’acer inoxidable i s’ha guanyat espai, millorant la comoditat del guarda. Finalment, s’ha reformat l’espai on s’ubica la recepció i l’espai per a la cuina lliure.


Els membres de la Junta de la FEEC amb el guarda del refugi Lluís Estasen, Jordi Gallardo

El refugi Estasen, inaugurat l’any 1949 i ampliat el 1977, té una capacitat de 81 places repartides en dues habitacions situades a la primera planta de l’edifici, un bucòlic xalet de muntanya de pedra, situat al peu del Pedraforca, al municipi de Saldes (Berguedà). Punt de pas obligat si es vol pujar el Pedraforca o si es realitza la popular travessa Cavalls del Vent, entre moltes altres possibilitats.

Fotos / Ivan Torres