FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/04/2019

Sílvia Puigarnau i Abel Carretero dominen l’inici de la Copa Catalana a la Trencacims

Curses per Muntanya

El Parc Natural dels Ports s’ha tornat a convertir, un any més, en l’escenari perfecte per la Trencacims 7000. La 8a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència ha arrencat aquest dissabte 6 d’abril amb gairebé 300 corredors preparats pels 50 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell positiu que els esperaven. Organitzada pel Club Centre Excursionista Trencacims de Paüls, la cita es refermava com una de les curses mítiques del calendari català.

I els favorits no han perdonat. Abel Carretero (AE Matxacuca) i Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca), tant en categoria masculina com en feminina, han dominat amb autoritat tota la prova, amb avantatges relativament còmodes sobre els seus contrincants. El tarragoní, que creuava la meta després de 6h15’51”, aconseguia arribar mitja hora abans que Lluisma Mas (Club BTT MontBike), que ha finalitzat al mateix temps que el tercer, Alberto Vinagre (CE Girona).

Lluisma Mas i Alberto Vinagre han creuat la meta al mateix moment

En categoria femenina, Susana Rivero (AE Vilassar de Mar) es coneixia bé el terreny. Campiona de les últimes dues edicions, estava preparada per fer el triplet al Baix Ebre. Sílvia Puigarnau, però, no li va posar fàcil. La d’Agramunt arribava amb força i va acabar la cursa amb 7h21’15”. Rivero, tot i millorar en setze minuts el temps de 2018, entrava a meta un quart d’hora després que Puigarnau, aconseguint una treballada segona posició. Mayte Hinojosa (CE Pedala Balaguer) també millorava notablement el temps aconseguit en l’última edició, rebaixant una hora i mitja el cronòmetre i aconseguint, aquesta vegada, la tercera posició.

Sílvia Puigarnau domina la cursa en categoria femenina

La sortida ha estat des del casal municipal del poble, deixant pas als corredors que s’endinsaven per camins, senders i trams que no deixen indiferent, passant per punts com Gilaberta, el Tossal d’Engrilló, la Punta de l’Aigua o Sant Roc.

Propera parada, Valls d’Àneu

La Copa Catalana de curses d’ultraresistència es reprendrà a l’estiu. El 3 d’agost, l’Ultra Trail Valls d’Àneu aplegarà els millors corredors del país en una prova decisiva de la copa. Les inscripcions estan obertes i a dia d’avui ja hi ha més d’una vintena de participants apuntats. La Copa tancarà a Olot amb la mítica Trepitja Garrotxa, que decidirà els campions d’aquesta vuitena edició el 26 d’octubre.

Fotos / TrencaCims Paüls