FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 08/10/2021

S’estrena el primer Campionat de Catalunya d’Aqua Beach Trail

Tarragonès Marxa aquàtica Entitats

Aquest dissabte 9 d’octubre, se celebrarà a la Platja de Llevant de Salou (Tarragonès) el primer Campionat de Catalunya d’Aqua Beach Trail, un fet inèdit al nostre territori. El Campionat, juntament amb la 2a Trobada de Marxa Aquàtica que se celebrarà paralelament, estan organitzats pel Club Excursionista Salouenc.

L’Aqua Beach Trail és una modalitat esportiva resultat de la combinació de dues disciplines esportives: la Marxa Aquàtica i les Curses per Muntanya. Els esportistes alternen successivament trams en cada una d’aquestes modalitats. Per tant el Aqua Beach Trail és una cursa combinada per realitzar un recorregut en el mínim temps possible.

El Campionat, que ja compta amb una trentena d’inscrits en aquesta primera edició, tindrà dos recorreguts diferents, un de poc més de 3 km i un altre de 7 km aproximadament. Ambdos circuits seran circulars i tindran sortida i arribada al centre de la Platja de Llevant. En el cas del recorregut més curt, arribarà a la Platja de Capellans, mentre que el més llarg arribarà a l’Hotel Negresco al final de la Platja Llarga. Pel que fa a la part de Curses per Muntanya, s’aprofitarà el Camí de Ronda de Salou.

2a Trobada de Marxa Aquàtica

La jornada també serà l’encarregada de tancar el segon Circuit Català de Marxa Aquàtica amb la 2a Trobada de Marxa Aquàtica que se celebrarà paralelament al Campionat. Aquesta prova, a diferència del Campionat, no serà competitiva i té la intenció de promoure aquest nou esport mitjançant la trobada tant de gent experta com de persones interessades en conèixer aquesta modalitat.

En total, cinc proves han conformat el calendari del circuit d’enguany. La Marxa Aquàtica és una de les més noves de la FEEC i amb aquesta prova tancarà el seu segon any de vida al nostre territori, amb els nous campions de Marxa Aquàtica i amb un creixent nombre d’interessats en aquest esport.