Feec Notícies -

Notícies - 21/06/2016

Sergi Rodríguez i Sílvia Puigarnau s’imposen a la marató de La Ribalera

Curses per Muntanya

La cinquena edició de la cursa per alta muntanya La Ribalera, prova del 14è Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionsites de Catalunya (FEEC), organitzada per l’Agrupació Excursionista “Catalunya”, s’ha celebrat aquest passat 19 de juny a Tírvia.

L’organització de La Ribalera ha proposat tres traçats amb diferents dificultats, una prova popular de 14 quilòmetres, una mitja marató, i la prova reina, la marató, que corona el Salòria. L’edició d’enguany ha estat marcada per les baixes temperatures, poc freqüents en aquesta època de l’any. Dissabte va estar plovent i nevant per sobre dels 2.200 metres, deixant el Salòria enfarinat. A les 6.30 hores del matí, quan els corredors de la marató sortien de Tírvia, el termòmetre al Salòria marcava -4ºC.

Sergi Rodríguez i Sílvia Puigarnau, guanyadors de la marató

Sergi Rodríguez, del Centre Excursionista de la Segarra, va imposar un fort ritme des de la sortida i va dominar la prova de principi a fi, completant els 42,7 quilòmetres i 3.090 metres de desnivell positiu amb un temps de 4 hores, 58 minuts i 5 segons, seguit de molt aprop per Diego Cardozo, del Club Escalada i Muntanya Pardinyes, i Xavier Vidal, de la Unió Excursionista de Vic.

En categoria femenina, Sílvia Puigarnau, del Centre Excursionista Guissonenc, també va dominar la prova de principi a fi, fent una cursa de menys a més i aturant el crono en 6 hores, 6 minuts i 23 segons, revalidant d’aquesta forma el podi aconseguit en l’edició 2015 i rebaixant la seva marca en gairebé 30 minuts, establint per tant un nou rècord de la prova. En segona posició va quedar Anais Crespo, del Club Filirun i va completar el podi Miriam Domingo, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà.