FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/05/2018

Sergi Mingote presenta el seu intent de rècord

Alpinisme

L’alpinista català, Sergi Mingote, iniciarà aquest mes de juny la seva nova aventura on proposa aconseguir en un any les tres muntanyes més altes del món. Mingote ho fa sota el lema ‘3×8.000 solidary project, new guiness record’ on no s’amaga de les seves intencions i les dues cares que tindrà l’expedició.

El projecte s’inicarà aquest pròxim 12 de juny data amb que l’expedició marxarà de Barcelona direcció Karakoram. Allí es començarà l’intent d’ascens al K2 (8.611m) fins al mes d’agost. A la presentació Mingote ha explicat que per aclimatar-se al K2, que farà per la via més clàssica l’esperó dels Abruzzi, intentaran prèviament fer el cim del Broad Peak (8.047m).

El segon repte passarà pel Kangchenjunga  (8.586m) durant els mesos de setembre a novembre i tancarà el repte intentant l’ Everest (8.848m) el març-juny del 2019. Tots els ascensos es faran sense oxigen artificial i en un període de 365 dies, fet que suposaria establir un nou rècord d’ascensió a les tres muntanyes més altes del món.
L’alpinista italià, Silvio Mondinelli,  té actualment aquest rècord en aconseguir pujar l’Everest, el K2 i el Kangchenjunga en 3 anys i 2 mesos.
Mingote també pot ser el primer català en trepitjar el cim de l’Everest en tres ocasions. Aquest cop no estarà sol ja que, Pep Vega i Lluís Cortadellas acompanyaran a l’alpinista de Parets.

Fotografia de la presentació de l’expedició amb la presència del nadador paralímpic Miguel Luque.

La posada de llarg de la nova aventura de Sergi Mingote, s’ha fet al Museu Colet i ha estat acompanyat a més a més dels diferents col·laboradors, del president de la FEEC, Jordi Merino i del Secretari General d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras.

Figueras i Merino han volgut remarcar la col·laboració immediata que des del Govern i la federació han donat al projecte de Mingote. La forta càrrega social que té aquesta aventura ha fet que s’aposti obertament des del primer moment per col·laborar amb l’expedició de Mingote.

Mingote (dreta) a la seu de la FEEC, al costat del President, Jordi Merino (mig) i de Pep Vega (company d’expedició)

La part més solidària del projecte anirà lligada a les entitats; APINDEPRODAMUNTBe Artsy i la Fundació Catalana de la síndrome de Williams. D’aquesta manera que APINDEP i RODAMUNT seràn les associacións inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2, Be Artsy (associació catalana que lluita contra pràctiques aberrants que pateixen les dones nepaleses) ho serà del segon dels projectes al Kangchenjunga  nepalí, i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams (persones que pateixen una alteració genètica al cromosoma set) protagonitzarà el tercer dels reptes, a l’Everest.

L’aventura anirà lligada també a set projectes d’investigació en alçada i rendiment que gestionarà el CAR de Sant Cugat i que el mateix director del centre Ramon Terrassa ha assegurat que seran investigacions molt útils per aplicar posteriorment a activitats lligades al món de l’excursionisme.

El dia triat per a presentar el projecte tampoc ha estat un dia a l’atzar ja que, just aquest 22 de maig fa quinze anys per primer cop una televisió va emetre en directe l’arribada al cim de l’Everest. Sergi Mingote va ser l’encarregat de fer el cim i la Televisió de Catalunya (TVC) la primera en fer aquesta connexió en directe.

TVC emetrà avui un programa especial aquest dimarts 22 de maig a partir de les 19h al canal Esport 3 amb el títol  “Hem fet el cim. Històries d’una ascensió en directe”