FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 06/08/2023

Sergi Beltrán i Maria Benito els millors a l’Aristot

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La nostra copa i les cames de tots els participants de l’Aristot no entenen de vacances. L’edició número 21 de la Copa Catalana de Curses per Muntanya ha tornat aquest cap de setmana a les muntanyes de l’Alt Urgell per a disputar-se la 16a edició de la Trobada d’Aristot. Una cursa especial, familiar i de retrobada que esdevé pràcticament una festa major per aquest petit poble del municipi de Pont de Bar.

Amb la imponent Serra del Cadí com a teló de fons fins a 300 corredors de muntanya, 125 a la categoria reina de 22km, s’han enfrontat a un traçat sorprenent, exigent, tècnic i amb fort desnivell d’entrada, complint les expectatives dels participants de les tres distàncies presentades per la organització d’Aristot: 11, 16 i 22 quilòmetres.

A la masculina, Sergi Beltrán (Ass. Esp. Ekke Lleida) ha estat el més ràpid amb un temps de 2 hores 26 minuts. Tremolant a meta després de l’esforç i l’emoció per la victòria relatava com s’ha pogut escapar finalment d’un acèrrim competidor, i amic, Andreu Contijoch. (Ass. Exct. l’Urgell) que ha creuat a tan sols 9 segons de Beltrán. Marc Rota (Club Atlètic l’Esportiu Torelló) ha completat el podi amb una mica més de distància . El quart i cinquè lloc també han estat ben lluitat entre el Marc Trasserra (Club Excta. de Sant Quirze) i l’andorrà Marc Gassa (CAPS) al esprint i finalment amb un segon de diferència.

En fèmines la victòria ha estat per Maria Benito, (Cordada, Associació Excursionista) líder de cursa durant els primers quilòmetres, les baixades se li han resistit i semblava que l’or a l’Aristot se li escapava, però la segona pujada ha tingut molt a dir i finalment Benito aconseguit recuperar la primera posició i defensar-la fins al final traient prop de 3 minuts a la segona classificada Raquel Picón (Ashi Team). Carolina Rius (CC dels Ibers Trail Running) després de no poder participar a la Molló Trail, ha tornat per a sumar punts com ja va fer amb la tercera posició a Biberons, s’ha fet amb el bronce tot trepitjant els talons de Benito bona part de la cursa.

A la júnior de 16 quilòmetres, Lleïr Barcons (Mountain Runners Berguedà) es fa amb la medalla d’or. Oriol Gibert (Club Exsta Montblanc) la de plata i Nil Alonso (Club Exta. UEC Anoia) la de bronce.

A la juvenil, s’imposen Albert Soler (Club Excta Llorençà) i Clàudia Martín (Yetis Collserola). Els Yetis Jorge Font (Yetis Collserola) i Lucia Martínez (Yetis Collserola) es pengen la medalla de plata. Marc Parisé (CE Madteam) i Miriam Recasens (CE Forces, Forts i Ferms)

Bruna Miralpeix (CE Forces, Forts i Ferms) i Álex Canyada (Kames Kids) han estat els cadets més ràpids. Jana Pubill (Unió Excta. Urgellenca) i Manuel Domínguez (Campbase) es fan amb la segona posició. Zoe de Haro (Yetis Collserola) i Gerard López (Club Exta. UEC Anoia) es fan amb el bronce.

La trobada d’Aristot ha marcat l’equador 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya que es decidirà a la tardor al Montsant i Fem Sui, per completar el calendari de cinc curses de la competició.