FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/12/2019

“Sent la Muntanya, 100 FEEC”

Federats

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) presenta l’inici de la nova temporada de llicències federatives 2020. Ho fa amb l’estrena oficial de la imatge del centenari de la FEEC que se celebrarà a partir del pròxim 11 de febrer de 2020, data en què es remonten els origens de la federació.

La FEEC comença demà la nova temporada de llicències per al 2020, aprovades a l’Assemblea General Extraordinària, celebrada a Sant Cugat el passat dissabte 30 de novembre. La llicència federativa per al 2020 començarà a ser vàlida a partir de l’1 de gener, encara que s’hagi expedit abans. Serà a partir del 3 de desembre quan es podran començar a tramitar les noves llicències per al 2020.

Totes aquelles persones interessades en federar-se poden consultar el directori d’entitats i escollir aquella a través de la qual es volen federar.

Una imatge del passat

La FEEC ha triat per aquest 2020 recuperar la seva història i la imatge de la nova llicència federativa fa una mirada al passat amb una fotografia de J.Ballbé cedida per l’ACE Mataró on es poden veure excursionistes l’any 1929 pujant al Pedraforca a l’hivern.

Aquesta imatge també ha servit per donar continuïtat als audiovisuals que la FEEC ha fet els tres darrers anys en l’inici de les seves temporades. En aquesta ocasió el protagonisme és per la història de la federació i per buscar esdeveniments aconseguits els darrers anys per gent de muntanya del país. No només èxits esportius visibles, sinó també aquells reconeixements personals que molts cops no trobem en llocs destacats de les informacions de muntanya.

D’aquesta manera noms com Jordi PonsNúria PicasRoger CararachFerran LatorreClàudia GalíciaGenni Archetti i Araceli Serrarra s’han convertit en els protagonistes d’aquest audiovisual que sota el leitmotiv “Sent la muntanya, 100 FEEC” busca recordar tot allò que hem fet i que encara ens queda per fer.

Novetats en la llicència federativa per al 2020

Pel que fa a la pòlissa de Responsabilitat Civil, s’augmenta el límit assegurat per sinistre d’1.000.000 € a 1.500.000 €  i l’àmbit de cobertura territorial a tot el món excepte Estats Units i Canadà. Aquesta millora és molt important pels federats que practiquen esport en països per als quals fins ara no teníem cobertura, ja que actualment teníem àmbit de la Unió Europa i Andorra. Inclosa per a membres ECAM sempre que estiguin realitzant cursos de la FEEC.

Si tenim en compte la pòlissa d’accidents, s’inclou la marxa aquàtica a totes les modalitats i l’slackline a la modalitat C (fins a 50 centímetres d’altura i amb una cinta d’un mínim de 25 centímetres d’ample). També l’espeleologia en mines, l’esquí fora de pistes o freeride, la marxa nòrdica en casc urbà i la modalitat de Curses Trail Júnior per a menors dins la modalitat C sub-14 i sub-17. S’elimina la limitació de 90 dies per l’assistència a cursos oficials de monitor, professor o entrenador en esports FEEC a l’estranger i s’amplia l’àmbit territorial de cobertura per senderisme al Pirineu francès i en zones d’influència a la modalitat C. A més s’inclou una cobertura expressa a accidents per causa d’electrocució. I es crea una cobertura exclusiva per a federats professionals autònoms, d’un capital diari de 16 €, amb franquícia de 7 dies i un màxim d’un any, prima anual de 65 € i cobertura en cas d’incapacitat temporal del federat derivada d’un accident cobert per la pòlissa d’accidents de la FEEC.