FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 08/03/2022

S’enceta el Circuit Català de Caminades de Resistència 2022

Bages Segarra Vallès Occidental Caminades de resistència

Aquest cap de setmana la 22a Marxa dels Castells de la Segarra i la 10a Travessa Rubí – Sant Jeroni – Monestir de Montserrat han estat les encarregades d’encetar el Circuit Català de Caminades de Resistència 2022.

La Marxa dels Castells de la Segarra ha estat organitzada pel Centre Excursionista Guissonenc i el Centre Excursionista de la Segarra. Uns 800 caminaires han hagut de completar un recorregut de 54km i 1.200m de desnivell acumulat pels voltants de Guissona (La Segarra), passant per les poblacions de Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l’Aranyó, Montcortès i Castellnou d’Oluges entre altres.

A la Travessa Rubí – Sant Jeroni – Monestir de Montserrat, organitzada pel Centre Excursionista Rubí, uns 300 participants han hagut de recórrer 46km de distància i 4.200m de desnivell acumulat per camins i corriols amb algunes de les millors vistes a l’emblemàtica muntanya de Montserrat. Començant a Rubí (Vallès Occidental) i arribant a la meta situada al Monestir de Montserrat (Bages), han passat per llocs emblemàtics i de gran interès natural com la Serra de l’Oleguera, la Riera de Gaià, la Riera de Sant Jaume, Sant Pere Sacama, Coll de Bram, Coll de les Bruixes (des d’on es poden observar unes vistes impressionants de la muntanya de Montserrat), l’estació de l’Aeri i Sant Jeroni.

Propera parada, 7a Marxa del Setge de Cardona

La propera caminada al calendari serà la 7a Marxa del Setge de Cardona, organitzada pel Centre Excursionista de Cardona, el pròxim diumenge 13 de març. Aquesta tindrà una distància de 50km i un desnivell acumulat de 4574m pels voltants de Cardona (Bages). Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.