FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/11/2018

Seixanta-quatre edicions de la Caminada de Regularitat per Muntanya del CE Badalona

Marxes tècniques

El CE Badalona ha organitzat la 64a edició de la Caminada de Regularitat per Muntanya, el 18 de novembre. Aquesta ha estat la penúltima prova de la 20a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La caminada s’ha desenvolupat en l’entorn de la Serralada de Marina amb una participació principalment vinguda del Barcelonès però també de diversos centres excursionistes d’arreu del país, amb edats compreses entre els 8 anys i els 78, i arribant gairebé a 200 caminaires.

Els participants han pres la sortida per parelles a primera hora del matí des de la riera de Canyet de Badalona. Enguany el recorregut ha tingut com nucli d’interès el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra i les ermites del seu voltant. Primer els participants han enfilat les pujades en direcció la Creu de Montigalà, després s’han dirigit cap a les antigues runes de Ca l’Alemany, per seguidament encarar vall amunt fins al Monestir de Sant Jeroni, on de forma excepcional, s’ha permès una aturada de 15 minuts per poder visitar el claustre, obert expressament per l’ocasió.

Posteriorment els caminaires ha reprès la marxa passant primer l’antiga ermita de La Miranda per acabar coronant el cim on s’erigeix la segona ermita del recorregut, Sant Climent. Des d’aquest punt, els participants han resseguit la carena direcció Santa Coloma de Gramenet on a peu del poblat ibèric del Puig Castellar han pogut fruir d’un reconfortant esmorzar calent.

Després de recuperar forces s’ha voltat el cim per la vessant de ponent en un tram neutralitzat, per enllaçar directament al cinquè control de la caminada. En aquest punt, s’ha reiniciat la tornada, passant primer per la darrera ermita, la de Sant Onofre, també oberta
per l’ocasió i posteriorment encarar finalment la baixada pel mig de l’antiga vila de Canyet fins al punt sortida, on s’ha premiat a tots els participants amb un vermut i un obsequi de record d’aquesta nova edició.

Els guanyadors absoluts d’aquesta 64a edició han estat Antoni Monrós i Josep Maria Romero, del Club Muntanyenc de l’Hospitalet.