FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/05/2019

Seixanta-nou edicions de la Marxa de Regularitat per Muntanya a Ripoll

Ripollès Marxes tècniques

El Club Excursionista de Ripoll arriba a la seixanta-novena edició de Marxa de Regularitat aquest darrer cap de setmana 28 d’abril. L’entitat més veterana del calendari ha sigut l’encarregada d’organitzar la tercera prova del calendari de la 21ª Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat.

Els que van ocupar el primer lloc de la classificació van ser l’Arnald Grabulosa, Guifré Miquel i Ponç Miquel de l’ Agrupació Excursionista Sant Joan de les Abadesses. Els segons classificats van ser Ricard Costa, Ingrid Silva i Gerard Costa, tots ells membres del club organitzador, Club Excursionista Ripoll. En tercera posició, Joan Carles Moreno del Club Excursionista Avinyó va tancar el podi. L’entitat guanyadora va ser Club Centre Excursionista Avinyó.

Amb un recorregut de 10 quilòmetres i 238 metres la prova va recórrer el nord del municipi a través dels senders locals, senyalats amb els colors verd i blanc. La marxa va sortir del centre cívic Eudald Graells ja que és la seu social de l’entitat. El primer tram urbà passava per davant del Monestir de Santa Maria i  pel barri de Sant Pere fins a la font de Sant Eudald. En aquest punt es deixava el poble i iniciàvem el pas per l’antic camí reial que acostava als marxaires al municipi de Campdevànol, endinsant-se al torrent de Baubs fins arribar al seu coll. El camí s’enfilava passant per l’ermita de Sant Roc, punt més alt de la marxa, des d’on es va poder gaudir d’una bona vista del poble de Ripoll. Des d’aquí el camí iniciava la davallada per retornar al punt d’inici.

Sant Joan de les Abadesses acull la propera del calendari

La Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza el proper 5 de maig la 58ª Marxa d’Orientació i Regularitat amb un total de 14 quilòmetres pel municipi garrotxí. La marxa està històricament caracteritzada per incorporar el factor d’orientació ja que els participants no trobaran l’itinerari marcat i hauran d’esbrinar amb el plànol en mà uns punts assenyalats pels quals hauran de passar en l’ordre establert. Les inscripcions es faran a través de la web de l’entitat.

Fotos / Toni Monrós