FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 03/10/2019

Segueixen les caminades de resistència amb la 28a Marxa Rasos-Manresa

Bages Caminades de resistència

La 28a edició de la caminada de resistència Rasos-Manresa, s’ha celebrat el dia 28 de setembre i ha estat organitzat pel Centre Excursionista Comarca de Bages (CECB). La caminada, inclosa dins el calendari de caminades de resistència de la FEEC, és un trail no circular d’una distància aproximada de 82 km amb un desnivell acumulat de 3989 metres.

A les 9 del matí els excursionistes han sortit des del xalet de Rasos de Peguera i han iniciat el recorregut cap a Montmajor, passant pel Pi de les Tres Branques, Sant Llorenç de Morunys, l’obaga dels Tossals, Taravil i el santuari de Correà. Una vegada a Montmajor, han arribat a Serrateix per la riera de Navel fins arribar a Callús baixant per la riera de Sant Cugat. Una vegada situats a Callús han arribat a la zona esportiva del Congost passant pel peu del Collbaix.

Tots els caminadors han gaudit d’una jornada on ha predominat el bon temps i els meravellosos paisatges que han pogut contemplar de tot el Bages.

La següent caminada de resistència serà el 5 de novembre amb la 18a edició de la Trenkakames organitzada per La Lira Vendrellenca. Una ruta de 55 quilòmetres que travessa la comarca del Baix Penedès per camins i senders, molts dels quals fa centenars d’anys que conserven el seu traçat.