FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 01/10/2020

Se suspèn la Vertikalm i la FEEC treballa per poder celebrar el Campionat de Catalunya de curses Verticals

Curses per Muntanya

No ha pogut ser, finalment el que havia de ser la 6a edició de la Vertikalm s’ha vist obligada a suspendre la cursa com a causa dels efectes de la Covid 19. La situació actual de rebrot ha fet decidir als organitzadors del GECA a no celebrar aquesta edició d’una cursa que en les cinc edicions anteriors ja s’ha fet un nom dins les proves verticals que se celebren al país.

Amb un comunicat breu però concís l’organització ha explicat els motius que els han portat a suspendre la cursa i ja han posat data per la pròxima edició, 17 d’octubre de 2021.

Comunicat GECA

“Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i esportives i per la responsabilitat que ens pertoca davant la crisi del Covid-19, hem decidit anular la cursa per aquest 2020.

Ens queden molts dies per davant però ja tenim la vista fixada al 17 d’octubre del 2021, perquè la VertiKalM pugui tornar amb la força i els èxits que l’ha caracteritzat aquests darrers anys gràcies a la vostra participació, i puguem seguir gaudint junts de la muntanya”

Campionat de Catalunya de Curses Verticals

Tot i la suspensió de la Vertikalm, des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, es treballa en possibles alternatives per poder celebrar el campionat de Catalunya de l’especialitat tal com es va poder fer a Berga a la Berga-Rasos-Berga amb la celebració del campionat de Curses per Muntanya.

Sobre la taula hi ha algunes opcions de curses que sense tocar traçat urbà es podríen adaptar a les característiques necessàries per a celebrar la prova.

Caldrà estar pendents a l’evolució en els pròxims dies dels casos de rebrot per saber si finalment es podrà fer el campionat de curses verticals.

En la darrera edició celebrada al Sobrepuny, Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) van revalidar títols de campions.