FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 10/10/2019

Se celebra la 18a Marxa Trenkakames amb més de 200 participants

Baix Penedès Caminades de resistència Excursionisme

La 18a edició de la Trenkakames, orgnitzat pel Grup Muntanyenc La Lira Vendrellenca, s’ha celebrat el passat 5 d’octubre a la població del Vendrell. A les 7 del matí els marxaires han iniciat la caminada, inclosa dins el calendari de Caminades de Resistència de la FEEC, des del vestíbul de La Lira i encapçalada pels grallers del Vendrell.

Aquesta caminada de 15 hores de durada, travessa tota la comarca del Baix Penedès per camins i senders dels quals s’ha conservat el seu traçat des de fa centenars d’anys. Amb sortida i arribada al Vendrell, l’itinerari dibuixa un cercle al voltant de la comarca tot passant per petits poblets com Albinyana, Mas Llorenç, Rodonyà i la Bisbal del Penedès. L’ermita i l’església de Sant Miquel també han rebut la visita dels 234 participants tot passant per diferents indrets com pinedes, oliverars, vinyes, serres i turons.

Durant les 15 hores els caminadors han superat 55 quilòmetres amb 3116 metres de desnivell acumulat, en un dia que ha començat amb sol i calor però que cap a la tarda les temperatures han baixat degut a l’aparició de nuvolades.

La 26a edició de la Marxassa, organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, es realitzarà el proper 19 d’octubre. Els participants hauran de superar els 63 quilòmetres i 4.032 metres de desnivell que separen Sant Martí de Montseny i Mataró.