FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/10/2023

Sant Cugat marca un nou rècord en les Marxes Infantils

Vallès Occidental Excursionisme Excursionisme

Sant Cugat ha estat la seu de la penúltima prova del Circuit Català de Marxes Infantils. La població del Vallès Occidental ha organitzat a tracés del Club Muntanyenc, la 64a Marxa Infantil de Regularitat amb un registre rècord de participació, convertint-se en la marxa més multitudinària del circuit amb més de 1.000 parelles.

Un total de 1050 parelles d´infants d´entre 7 i 12 anys van participar en aquest esdeveniment  tan popular ja a la ciutat. En un recorregut d´uns 10km que va sortir del Parc Ramon Barnils, els nens i nenes van haver de passar per 6 controls i llocs emblemàtics de Collserola com la torre Cendrera, la riera de Sant Medir o el pi d’en Xandri. Tots els nens anaven ben identificats amb el seu pitrall, una gorra i una samarreta amb el dibuix guanyador del concurs, en què van participar alumnes de les escoles de Sant Cugat. 

Enguany, l’organització ha destinat un euro de cada inscripció al projecte “ Gimnàstica sense barreres” de la secció gimnàstica de la mateixa entitat, per potenciar l´inclusió d´infants i adults en aquest esport. 

Aquest any, també, la Marxa Infantil ha estat inclusiva i ha obert les portes a participants amb mobilitat reduïda, gràcies a la col·laboració del Club Muntanyenc amb el projecte Obrim Camí, que ofereix cadires adaptades i l’assistència de voluntaris per a excursions a la muntanya per a persones amb problemes de mobilitat.

Un dia calorós va acompanyar tots els participants que van gaudir d´una bona caminada  a la muntanya aprenent valors que fomenten  el descobriment del territori, el respecte per la natura, l’autonomia i la cooperació, entre d’altres. I tots gràcies a la col·laboració d´uns 200 voluntaris de l´entitat, ADF, Protecció Civil, Policia Local  i Creu Roja. 

Ara ja toca esperar el diumenge 22 d´octubre que , a Rubí,  sota l’organització del Centre Excursionista de Rubí,  se celebrarà l’última prova del calendari de Marxes Infantils de Regularitat. Enguany, com a conseqüència de l’èxit de la iniciativa de l´any passat a l´edició 50a, hi tornarà a haver doble marxa: la infantil i, posteriorment, la d´adults.