FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Marina Simó i Ester Fabregat.
Foto: FEEC - Marina Simó i Ester Fabregat.

Notícies - 14/01/2024

Sant Boi acull la tercera edició de la Jornada de seguretat de la FEEC.

Seguretat

Sant Boi de Llobregat ha acollit aquest 13 de gener la 3a Jornada de seguretat de l’Àrea de seguretat i Salut. 

Els parlaments d’obertura han anat a càrrec de La Sra. Lluïsa Moret Subidó, Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, acompanyada d’Antònia Barragán Prieto, regidora d’esports, César Thovar Pérez, Regidor de medi ambient. També han fet els seus parlaments el President de la FEEC, Sr. Jordi Merino Urbano, i la Presidenta del C.E. Sant Boi, Sra. Antonieta Vendrell Ribas.

A les 9:30 ha començat la primera ponència a càrrec de la unitat de muntanya d’Agents Rurals a mans del Sr. Carles Barès, Coordinador tècnic de la unitat, que ens ha explicat tot el referent a les regulacions que tenim al medi natural i els perills d’interactuar amb la fauna i flora salvatge del nostre país.

La sessió següent ha estat executada pel Director General de Howden i gestor de les assegurances de la FEEC Sr. Eduard Llinàs, el qual ens ha informat del que cobreixen les pòlisses de la FEEC i ha esvaït els dubtes dels participats sobre el tema en qüestió.

Al migdia ha començat la ponència a Càrrec de L’Àrea de Seguretat i Salut de la FEEC a mans de Sr. Josep M Silvestre,  Cap de l’Àrea, que en trets generals ha explicat què cal per obtenir el segell d’Entitat Segura, com organitzar una sortida d’entitat i de quines eines disposa la FEEC per facilitar aquesta tasca. També ha exposat de com funcionen diferents aparells de comunicació satel·lital.

Una hora després, tancant les sessions del matí, l’ha portat a terme el Sr. Fermí Bernardo, membre del Comitè de Seguretat de La FEEC, mostrant una imatge de com anem avançant amb l’observatori d’accidents de la FEEC.

A la primera sessió de la tarda, a les 15:00, la Sra. Carme Delgado membre del Comitè de Salut de la FEEC, ens ha fet cinc cèntims de perquè hem de tenir formació en primers auxilis a la muntanya.

45 minuts després, el Caporal del grup de muntanya del cos de Mossos d’Esquadra, Roger Angüés, ens parlava de la normativa que hem de complir per conduir grups per la muntanya i les titulacions que demana l’administració per poder fer-ho.

Per acabar, el Sr. Jeroni Garcia, del Comitè de Seguretat de la FEEC, ens ha explicat el que hem de fer després de tenir un accident i mentre esperem que ens vinguin a socorre’ns els equips d’emergència.

Tota la jornada ha estat conduïda pel Sr. Francesc Sanahuja, membre del Comitè de Seguretat de la FEEC, i per donar suport ens han acompanyat els membres de l’Àrea de Seguretat Sr. Iñigo Soteras, Sr. Marcial Aleman i Sra. Marina Simo.

Per acabar volem repetir el nostre especial agraïment a tot el grup de ponents i als voluntaris del Centre Excursionista Sant Boi, sense els quals aquesta Jornada no hauria estat possible.