FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/09/2020

Salou dona el tret de sortida al I Circuit Català de Marxa Aquàtica

Baix Camp Marxa aquàtica

El I Circuit Català de Marxa Aquàtica ha debutat en els calendaris de la FEEC amb la realització de la primera trobada a la platja de Ponent de Salou (Tarragonès) que va comptar amb la participació dels esportistes més curiosos i amants d’aquesta especialitat.

El Club Excursionista Salouenc juntament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya van ser els encarregats d’organitzar i en aquest cas, el Salouenc de donar el tret de sortida al I Circuit Català de Marxa aquàtica. Gairebé una cinquantena d’esportistes van ser el protagonistes de la jornada. Es van fer grups de pràctica, de menys de 10 persones, segons el nivell i es van dividir en diferents categories: iniciació, mig, avançat i “aqua beach trail”. Els esportistes van estar guiats per monitors de Marxa Aquàtica de la mateixa federació amb qui van poder ficar en pràctica diferents tècniques com ara el rem, mans nues, binomis, etc. També hi van participar membres de la directiva de la FEEC, entre ells, el president Jordi Merino, el vicepresident Josep Casanovas i els també membres de la junta, Meritxell Soler i Josep Maria Silvestre.

El resultat d’aquesta trobada ha estat molt positiu ja que els participants varen gaudir i van sortir molt satisfets de l’experiència d’iniciar-se en nou esport: La Marxa Aquàtica on la FEEC és pionera a l’Estat. Una trobada de caràcter festiu, sense competicions i amb l’objectiu d’ensenyar i promoure aquest esport.

El calendari

D’ara en endavant, les platges catalanes veuran passar aquest circuit durant els pròxims mesos des de la Costa Daurada fins a la Costa Brava, amb un calendari de cinc proves.

Les següents proves del calendari estan marcades dins d’aquest mes de setembre i fins el 4 d’octubre. D’aquesta manera, les platges catalanes veuran passar aquest circuit des de la Costa Daurada i fins la Costa Brava.

La Marxa Aquàtica ha arribat a Catalunya per quedar-se. Després de diferents exhibicions de caràcter social i d’entrar al circuit ‘Aqua Walking Tour’ amb la prova que es va disputar a Roses el passat 2019, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha estat l’encarregada d’apostar per la reglamentació d’aquest nou esport.