FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/04/2014

Salardú acull el Festival Pyrenades, amb una programació d’activitats per a tots els públics

Cultura Societat

Salardú (Vall d’Aran) acollirà el Festival Pyrenades, unes jornades anuals per a petits i grans centrades en els Pirineus que se celebraran del 12 al 19 d’abril. El Festival Pyrenades és una iniciativa que impulsa el PyrenMuseu del Refugi Rosta, que ha organitzat una programació gratuïta carregada de caminades, conferències, música, cinema i activitats infantils.

La festa segueix el llegat dels primers pirineïstes, les persones que van iniciar la conquesta i descoberta dels Pirineus al segle XIX amb un esperit aventurer i naturalista que va propiciar el naixement del turisme a la zona. Per això el festival l’impulsat el PyrenMuseu del Refugi Rosta, l’emblemàtic edifici que va ser el primer hotel de la Vall d’Aran, alberg dels pirineïstes.

Mostra de cinema i activitats infantils

Entre el programa d’aqueta quarta edició del Pyrenades destaca la Mostra de Cinema de Muntanya, amb la projecció de les pel·lícules més representatives i premiades del 2013, com ara: “Glacial Balance” d’Ethan Steinman i “Steps” de Coupdoeil Film. Les activitats infantils també van en augment i, aquest any, hi ha previst un curs d’escalada per a infants i tallers de fang, pintura, ocells i reconeixement de rastres d’animals.

A més, els participants al Festival Pyrenades també tenen l’opció d’endinsar-se en el patrimoni natural i cultural de la zona, amb una excursió amb raquetes de neu al Pla de Beret i amb les visites a les esglésies i els museus del municipi, entre d’altres propostes.