FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/10/2017

S’ajornen les II Jornades Nacionals de Senderisme per poder donar suport als presos polítics catalans

Senders

El Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha decidit ajornar les II Jornades Nacionals de Senderisme que s’havien de celebrar a Sant Feliu de Guixols el pròxim cap de setmana.

La convocatòria de la concentració per demanar la llibertat dels presos polítics catalans que es farà el pròxim dissabte dia 11 a Barcelona ha fet prendre la decisió d’ajornar les jornades per poder assistir a la concentració.

Les jornades no se suspenen, es buscarà un canvi de calendari ja mirant cap a la pròxima primavera on es podrà portar a terme el programa establert.

Durant tot el cap de setmana estaven previstes activitats de diversa índole. La jornada de dissabte, que s’havia d’iniciar amb una benvinguda de les autoritats municipals i federatives, estava composta per una sèrie de tallers i ponències. D’una banda, l’associació Rodamunt, una entitat sense ànim de lucre que organitza i promou activitats de senderisme amb joëlette, una cadira de rodes adaptada per a camins, havia de fer una demostració pràctica. I de l’altra, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona havien d’exposar el seu model de treball de camp i gestió a l’hora tan de planificar senders com de senyalització i manteniment dels mateixos. La jornada s’havia de complementar amb una ponència sobre l’ús del GPS, a càrrec del coordinador de senders de la FEEC, Mingo Curto, i de l’editorial Piolet, especialista en mapes excursionistes i guies de muntanya. Totes aquestes ponències s’havien de fer a l’auditori del monestir de Sant Feliu de Guíxols.

L’endemà diumenge s’havia previst dur a terme una caminada per l’entorn de Sant Feliu de Guíxols, resseguint part dels senders homologats que recorren el seu terme municipal: l’SL®-C 33 i el PR®-C 101.

En definitiva, dos dies de gran festa del senderisme que han de servir la pròxima primavera per mostrar la força d’un moviment que creix exponencialment. Properament informarem de la data concreta de celebració d’aquestes jornades i la forma d’inscripció pertinent.