FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/03/2014

S’aixeca la regulació d’escalada que afectava la Paret dels Diables del Parc Natural de Montserrat

Escalada

El Cos d’Agents Rurals i el cos tècnic del Patronat de la Muntanya de Montserrat han pres la decisió d’aixecar la regulació d’escalada que afecta a la Paret dels Diables, a la que s’havia prohibit l’activitat a causa de la nidificació d’aus rapinyaires. Pel que fa a la resta de la zona, es manté la regulació a la Paret de l’Aeri i al Serrat del Moro.

En l’acord i en les noves modificacions (2014-2015) sobre la regulació de l’escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural de la Muntanya de la Montserrat, que va entrar en vigor el passat 1 de gener, s’hi van incloure les àrees on, de manera temporal o durant tot l’any, s’havien de regular aquestes activitats esportives amb l’objectiu de conservar les aus rupícoles que nidifiquen al Parc Natural.

Tal com s’havia anunciat, la zona de la Paret dels Diables, l’Aeri i el Serrat del Moro, l’anomenada C-9 i que està regulada com la resta de zones C, està sent controlada des del passat mes de febrer i fins el proper 31 de maig, i s’hi estan localitzant i acotant únicament les zones afectades. Així doncs, des del passat dissabte, es pot escalar lliurement a la Paret dels Diables durant aquest any 2014, mentre que la resta de zones es mantenen amb la mateixa regulació de forma temporal.