FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim Hernández
Foto: Quim Hernández

Notícies - 27/02/2023

Rut Monsech i Lluc Macià, primers líders de la Copa Catalana de Bloc

Garraf Escalada esportiva Escalada

La sala Indoorwall de Vilanova i la Geltrú ha acollit aquest cap de setmana la primera prova de la Copa Catalana de Bloc, encetant així la temporada competitiva d’escalada.

Com ja és habitual, els primers a competir han estat els escaladors i escaladores més joves, de les categories sub-12 i sub-14, el dissabte al matí. A la tarda ha estat el torn de les categories sub-16 i veterans. Finalment, la jornada de diumenge ha estat dedicada a les categories sub-18 i Absoluta.

Classificacions de la categoria Absoluta

En la categoria femenina Absoluta, la sorpresa va ser des del començament Rut Monsech (Club Excta. Alpicat), que ja a les classificatòries encadenava els cinc blocs que s’havien equipat per a la competició. Les tres escaladores femenines contrincants de la categoria ja podien intuir que aconseguir la medalla d’or no seria cosa fàcil. Així doncs, amb la primera posició de la classificatòria de Monsech, la segona de Lucía Miranda Cid (Unió Excursionista de Catalunya Cornellà), la tercera de Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) i la quarta de Laia Taulats (Federació Andorrana de Muntanyisme), s’iniciava la fase final. Les quatre escaladores ho van donar tot, lluitant fins al final per aconseguir el màxim de tops i zones possibles. Finalment, Rut Monsech sortia guanyadora, tot i empatar en nombre de tops i zones (3 tops i 4 zones) amb Lucía Miranda i fent-se amb la medalla d’or gràcies a la seva puntuació superior en la classificatòria. La de plata se l’emportava Miranda, i la de bronze Taulats, que també empatava amb Benach en el nombre de tops i zones, però amb un menor nombre d’intents.

En la categoria masculina Absoluta, els germans Lluc i Lau Macià (Club Excta. Esparreguera) també començaven amb molt bon peu a les classificatòries, fent-se amb els 5 blocs de la prova. Cedric Lluc Milles (Centre Excta. Sant Celoni), Leonardo De Rivero (Federación Deportiva Peruana de Escalada), Marc Ramírez (Club Esp. Climbing Team Segle XXI) i Pere Borrell (Club Esp. Climbing Team Segle XXI), tots amb 3 tops i 5 zones superades, passaven a la final amb els Macià. En la fase final de la categoria Lluc Macià demostrava ser el millor, fent-se amb 3 tops i 4 zones, i amb aquestes la medalla d’or. La de plata se l’emportava Milles, amb 2 tops i 3 zones; i la de bronze Lau Macià, amb 2 tops i 2 zones superades.

El calendari d’escalada esportiva continua a Gavà

Enguany, la Copa Catalana de Bloc tindrà tres proves de bloc que es repartiran entre els mesos de febrer, març i setembre en alguns dels millors rocòdroms catalans. Després de la primera prova disputada a Vilanova i la Geltrú, la sala Sharma Climbing Gavà serà la seu de la segona prova i d’un cap de setmana especial on es disputaran dos campionats de Catalunya. L’11 i 12 de març la Sharma rebrà el campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc i el Campionat de Catalunya d’Escalada de Velocitat.

La Copa es tancarà el mes de setembre a Girona, quan el 23 i 24 de setembre, Cal Mico, posarà el punt i final a aquesta competició.

Consulta les classificacions de la primera prova de la Copa Catalana de Bloc