FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Joan Divi - Cal Mico
Foto: Joan Divi - Cal Mico

Notícies - 24/09/2023

Rut Monsech i Lluc Macià guanyen la Copa Catalana de Bloc a Cal Mico

Gironès Escalada esportiva Escalada

El centre d’escalada Cal Mico s’ha bolcat aquest cap de setmana amb l’organització de la tercera i última jornada de la 15a Copa Catalana d’Escalada en Bloc.

La Copa arriba al final després d’haver escalat primer a la Sala Indoorwall de Vilanova i la Geltrú al febrer, i després a la Sala Sharma Climbing de Gavà.

Dues proves que van situar Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat) i Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera) com a líders de la categoria reina.

Tant Macià (Club Exta. Esparraguera) com Monsech (Club Exta. Alpicat) han posat en pràctica el seu lideratge imposant-se també a la prova final de Cal Mico amb 3 tops en 11 intents i 3 tops en 8 intents respectivament.

Una competició en la qual els blocs equipats especialment per Fèlix Obrador, Jerome González, Willy del Pozo, Pol Costa i Carlos Catari han permès gaudir de propostes de tots els colors, principalment sobre grans volums, jugant amb alguna presa petita, entrades a blocs de manera coordinativa o moviments que exigien d’un bon joc de peus o peus volats sobre les estructures per poder resoldre. 

Didac Zamora (Club Exta. Teià)  i Cedric Lluc Miles (Centre Exta. Sant Celoni) han completat el podi absolut masculí de la prova gironina.

L’andorrana Laia Taulats (FAM) s’ha fet amb la plata a la femenina mentre que l’extremenya Maria Paredes (FEXME) ha copat el tercer lloc del podi. 

 

 

Celebrada la tercera prova, la Copa Catalana s’ha resolt amb la victòria de Lluc Macià i Rut Monsech.

Cedric Lluc Miles i Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera) han completat el podi de l’acumulada d’aquesta 15a edició. En fèmines, la plata pertany a l’andorrana Laia Taulats, mentre que el bronze es queda a Catalunya amb Lucía Miranda (Unió Exta. Catalunya Cornellà).

A més a més de l’absoluta, a la prova de Girona han participat, novament, esportistes d’edats molt diverses de les categories de promoció de sub 12, sub 14, sub 16, sub 18, però també veterans.

  • A la sub 12 la Copa ha estat per Asha Guitart Chung (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI)  i Jan Orteu (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI).
  • A la sub 14 els escaladors més regualrs del circuit han estat Abril Farrús (Centre Exta. Lleida) i Keanu Israel Villatoro (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI).
  • A la sub 16 s’ha imposat Emily Charlotte Percetto (Centre Muntanyenc Sant Llorenç)  i Bernat Munné (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI)
  • A la sub 18 Elena Casas (UES Sabadell) i Magí Giménez (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI).

La següent gran cita catalana d’escalada serà d’aquí a un mes, el 21 d’octubre, a la Sala Golem de Blanes amb la celebració del Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat.