FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/01/2019

Roses manté el seu idil·li amb la Marxa Aquàtica

Roses s’ha convertit en la capital catalana de la Marxa Aquàtica i aquest any per tercera vegada consecutiva acollirà una prova d’aquesta disciplina que arriba dins un circuit mediterrani,l’Aqua Walking International Tour 2019.

Aquest calendari que consta de quatre proves, la primera de les quals serà la que es disputarà a l’Empordà. Així, el cap de setmana del 2 i 3 de febrer, a Roses, es durà a terme l’Open Internacional de Marxa Aquàtica de Catalunya. Una prova organitzada per l’Associació Excursionista Cabirols de Roses que ens farà gaudir tant a nivell lúdic com competitiu.

La Marxa Aquàtica és una modalitat de marxa que es realitza amb el cos parcialment a dins de l’aigua. Es camina en filera en paral·lel a la línia de la costa, amb l’aigua a l’alçada del diafragma i amb l’ajuda de les mans, on opcionalment podem portar-hi unes manyoples. Les platges del País Basc o de la costa vermella són dos dels indrets on s’ha popularitzat més aquesta pràctica els darrers anys.

L’activitat es recomana com un complement perfecte del senderisme tradicional i té l’objectiu de reforçament muscular i cardiovascular i el treball en equip, ja que es realitza en grup. L’exercici s’indica també per millorar la postura corporal, el ventre pla i l’exercici de braços. A més a més, no hi ha perill de patir cap tipus de contusió en la pràctica d’aquest exercici.

Us recomanem portar neoprè per participar a la marxa aquàtica. En cas que no en tingueu, el podeu demanar a l’organització el mateix dia de la prova, que en disposarà en règim de lloguer.

PROGRAMA

Dissabte 2 de febrer
A nivell competitiu hi haurà dues proves:

  • PROVA de 400 m:

Horari: de 10 h a 12 h
Es realitza per parelles en un circuït amb eslàlom i mitjançant eliminatòries directes.
Hi haurà categories de dones, homes i mixta.

  • PROVA de 100 m:

Horari: de 14 h a 16 h
També es realitza en un circuït amb eslàlom, però de manera individual cronometrada.

A nivell lúdic:
Es faran diferents formacions, tant d’iniciació com de perfeccionament. També es realitzaran curses de relleus mixtes de 50 m i diversos jocs relacionats amb la marxa aquàtica.

Diumenge 3 de febrer
Gran Marxa Aquàtica (Rècord del Món)
S’intentarà batre el Rècord del Món de persones practicant la marxa aquàtica alhora, que actualment està en 251 persones.
Un recorregut d’anada i tornada amb una longitud total màxima de 4 km, i amb participants confirmats de França, Itàlia, Còrsega, Tunísia i Catalunya. Aquesta activitat, que esperem que compti amb més de 300 persones de totes les edats, tindrà un format festiu totalment oposat a les competicions del dissabte.