FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/06/2018

Roses, capital de la marxa aquàtica

Excursionisme Societat

Una dotzena de clubs de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) organitzen el cap de setmana del 16 i 17  de juny la segona trobada de marxa aquàtica.

El lloc triat torna a ser Roses (Alt Empordà), on ja es va fer aquesta trobada l’octubre de 2017 amb la participació de 120 persones. Anteriorment, el maig del mateix any ja s’havia fet una exhibició de marxa aquàtica a la localitat empordanesa dins de les diferents activitats que oferia el Catalonia Trek Festival.

https://youtu.be/-fCqsghI_NM

Ara, des de la FFRP, es vol donar a conèixer aquesta nova disciplina a Catalunya i es convida a les diferents entitats de la FEEC a participar en la trobada a Roses. La marxa aquàtica està recomanada per a totes les edats i es pot practicar des dels 10 fins als 80 anys.

La FFRP ha signat aquest mateix mes de març un acord amb la FIE (Federació Italiana d’Excursionisme) per la formació de tècnics en aquesta disciplina. Fins ara ja s’han format 4 monitors i dos clubs italians a Ligúria que han creat una secció de marxa aquàtica.

La marxa aquàtica

Aquesta nova disciplina sorgeix al nord de França, a les platges de Normandia i Bretanya i  consisteix a caminar pel litoral a una altura en què l’aigua arribi sota el diafragma. Actualment, la majoria de platges franceses amb les condicions necessàries ja són escenari de la pràctica de la marxa aquàtica. Les platges del País Basc o de la costa vermella són dos dels indrets on s’ha popularitzat més aquesta pràctica els darrers anys. L’activitat es recomana com un complement perfecte del senderisme tradicional i té l’objectiu de reforçament muscular i cardiovascular, i el treball en equip, ja que es realitza en grup.

Practicants de marxa aquàtica a Saint Malo (Bretanya) Foto: Saintmalo.com

L’exercici s’indica també per millorar la postura corporal, el ventre pla i l’exercici de braços. A més a més es destaca que no hi ha perill de patir cap tipus de contusió en la pràctica d’aquest exercici.

Els practicants de la marxa aquàtica han d’anar equipats habitualment amb un neoprè i opcionalment poden utilitzar un rem per poder mantenir l’equilibri. Les rutes es fan sobre itineraris determinats que s’han identificat prèviament, en platges amb poca fondària i que no hi hagi risc de causar un impacte ambiental important.

El repte dels clubs francesos és poder realitzar un gran esdeveniment amb participació de diferents països d’Europa l’any 2021 a Roses.