FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 09/09/2022

Roses, capital de la Marxa Aquàtica europea

Alt Empordà Marxa aquàtica Seleccions catalanes

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), juntament amb la Federació Europea de Senderisme (ERA-EWV-FERP), organitzarà entre el 23 i el 25 de setembre de 2022 la primera edició de la Challenge europea de marxa aquàtica al municipi de Roses (Alt Empordà).

La idea de la creació d’Una Challenge de seleccions neix després que la Federació Europea de Senderisme hagi estat reconeguda pel Comitè Internacional dels Jocs de la Mediterrània com la federació internacional de referència d’aquest esport. Arran d’aquest fet, el comitè directiu de marxa aquàtica dins de l’ERA ha decidit desenvolupar un circuit europeu competitiu a través d’un challenge anual. D’aquesta manera neix la idea de tirar endavant la primera edició del Challenge europeu de marxa aquàtica, aquest any 2022 a Roses. Cal destacar la col·laboració de l’entitat local, els Cabirols de Roses, en l’organització de l’esdeveniment i en la participació de voluntaris.

Un esdeveniment de primer ordre que comptarà amb la participació dels millors esportistes de les seleccions nacionals de FrançaItàliaCatalunya i Baviera. Una oportunitat única per veure per primera vegada al nostre país els esportistes més destacats d’aquest esport, que va néixer a França l’any 2005 i que des de fa quatre anys ha aterrat amb força a Catalunya, amb cada vegada més clubs i esportistes practicants.

Durant aquestes tres jornades els millors esportistes d’aquesta disciplina dirimiran les seves forces a la platja del Rastell en les proves de 200 metres binomi masculí i femení, 50 metres individual amb rem masculí i femení, 800 metres binomi mixtes i la prova de relleus 4×50 metres mixtes.

La selecció catalana de Marxa Aquàtica presentada a Roses

La presentació d’aquest 1r Challenge europeu de Marxa Aquàtica ha servit també per a presentar de forma oficial la selecció catalana de Marxa Aquàtica. La selecció ja ha competit de forma testimonial al campionat de França l’última temporada i ara ho començarà a fer en els campionats europeus i mundials.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha afirmat que “és un dia important per a la federació i per a l’esport català. Avui presentem una nova selecció i ja en sumem cinc dins de la FEEC”. Merino també ha explicat que el fet que per primer cop es faci un campionat europeu i aquest es faci a Catalunya és un reconeixement important per la feina ben feta des de la FEEC i les seves entitats.

El mateix Jordi Merino creu que el campionat serà un èixt i ha agraït el paper que jugaran el voluntaris dels Cabirols de Roses en l’organització d’aquest campionat.

El vicepresident i responsable de Marxa Aquàtica de la FEEC, Josep Casanovas, ha volgut posar en valor el fet que la Marxa Aquàtica hagi estat reconeguda com a esport a Catalunya i ha definit com un “orgull” el fet de poder presentar la selecció catalana de Marxa Aquàtica que competirà en l’àmbit internacional aquesta temporada.

A la presentació també han intervingut la regidora d’esports de l’Ajuntament de Roses, Vero Medina i Montse Mindan de l’àrea de turisme del consistori. A més a més el vicepresident dels Cabirols de Roses i Veguer de la FEEC, Josep Coucelo, també ha volgut agrair el fet de poder acollir aquest campionat a casa.

Des de l’Ajuntament de Roses s’han felicitat pel paper que ha jugat AE Cabirols com a l’entitat que ha aconseguit portar aquest Challenge de Marxa Aquàtica a la població alt empordanesa.

L’alcalde Joan Plana, ha remarcat que el fet de poder tenir a Roses un campionat d’àmbit europeu a Roses ajuda a potenciar la marca de la ciutat en l’àmbit esportiu. Plana s’ha mostrat molt satisfet també de poder veure un europeu on pot competir Catalunya com a selecció nacional competint contra seleccions com França, Itàlia i Baviera.