FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: UTSM
Foto: UTSM

Notícies - 07/10/2023

Roser Espanyol es corona com la reina de les Ultres a Montsant

Priorat Curses per Muntanya Curses per Muntanya

No hi ha hagut sorpreses al Campionat de Curses d’Ultraresistència i Roser Espanyol (UE Urgellenca) i Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) s’han emportat el títol cap a casa.

Sota una calor més pròpia del mes de juliol que no pas de l’octubre s’ha disputat al Priorat el que ha estat l’11è Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència.

Aquest any el Campionat ha estat organitzat per l’Agrupació Cultural de Vila-seca amb  l’Ultra Trail Serra de Montsant . La cursa ha presentat un recorregut que ha sumat un total de 62,76 km i un desnivell positiu de 3.470 m que ha fet que la majoria d’esportistes hagin arribat a meta ben justos de força si sumem la forta calor que ha presentat la jornada.

Roser Espanyol la primera en fer doblet

Roser Espanyol ha dominat la cursa amb autoritat i ha superat a la que arribava al Priorat com actual campiona Laia Gilibets (CE Solsonès). Gilibets, que ha estat segona a la cursa, ha defensat el títol tot i la lesió que arrossegava al genoll.

Roser Espanyol ha recuperat el títol que havia aconseguit el 2021 a la Trepitja Garrotxa i s’ha convertit així en la primera esportista que suma dos campionats de Catalunya d’Ultres.

Només Arnau Julià amb els títols de (2012 i 2013) ha aconseguit igualar el registre d’Espanyol, això sí en categoria masculina.

Roser Espanyol es converteix en la primera esportista que suma dos campionat de Catalunya d’Ultres

L’actual campiona, Laia Gilibets, ha mantingut un bonic duel amb Covi Robles (CE Trail Tarraco) amb qui ha compartit un tram important de cursa i  a qui ha acabat superant finalment fent que la tarragonina pugés al tercer calaix del pòdium.

Les esportistes han reconegut que la calor ha marcat molt la cursa i que ha tocat patir molt durant bona part d’un recorregut trencacames per la serra del Montsant.

En categoria masculina Julen Calvo no ha perdonat i ha sentenciat la victòria també des de bon principi. El de les Terres de l’Ebre no ha volgut donar opcions als seus rivals que han vist com l’internacional català s’emportava el títol superant a la cursa a Fco José Diaz i a un altre gran favorit a títol com era, Isaac Salvat (CE Riudomencs Arnau de Paloma) que ha entrat tercer a la prova.  Salvat no ha pogut aprofitar el seu bon coneixement de la zona per a retallar diferències amb Calvo que s’ha mostrat superior i que s’ha adaptat millor a les condicions de la prova de Montsant.

Calvo i Diaz han compartit cursa fins al tercer pas intermig a la Morera de Montsant on Calvo ha obert ja diferència amb el segon classificat.

Pel que fa al campionat de Catalunya, Calvo ha estat campió seguit de Salvat i d’Adrià Casanovas (CE Vilaplana) que ha estat cinquè a la cursa però tercer català en creuar la línia de meta.

El coordinador de Curses per Muntanya, Ramon Regí, ha seguit en directe al Priorat el campionat i ha destacat la força dels esportistes que han aconseguit acabar la cursa després d’un recorregut com el que es presentava i la forta calor que ha fet durant tot el recorregut. La cursa ha comptat fins a una quarentena d’abandonaments que han donat constància de les dures condicions amb que s’han trobat els participants.