FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/02/2018

Roger Esteve es proclama campió de Catalunya d’sprint

Esquí de muntanya

L’estació d’alta muntanya Tavascan Pleta del Prat ha acollit el campionat de Catalunya d’sprint, organitzat per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, el dia de 10 febrer. La prova s’havia de disputar a La Molina el passat mes de desembre però la falta de neu va provocar l’ajornament.

L’sprint de Tavascan ha estat un cita històrica, ja que ha sigut el primer cop que es celebrava un campionat de Catalunya de l’especialitat. Les condicions meteorològiques no han acompanyat durant la jornada, amb forts vents i una intensa precipitació de neu, però la prova s’ha pogut disputar sense cap contratemps.

El circuit dissenyat pels tècnics ha comptat amb un primer tram de zetes, seguit d’un tram a peu molt explosiu, un tram amb pells, una ràpida baixada per portes de gegant i una secció en patinador abans de creuar la meta. La qualitat de la neu, que no ha parat de caure durant tot el dia, ha afegit un punt de duresa i espectacularitat a l’sprint.

Roger Esteve, campió català a Tavascan

El primer campionat de Catalunya d’sprint de la FEEC ha comptat amb un total de 30 participants. Una bona xifra tenint en compte que es tracta d’una disciplina que actualment només practiquen els esquiadors de muntanya orientats a la competició.

La majoria dels participants s’han concentrat en les categories júnior i cadet, que representen el futur de l’esquí de muntanya a casa nostra.

Línia de sortida en la final cadet masculí

Roger Esteve (CE Solsonès) s’ha proclamat campió de Catalunya d’sprint, superant en la final a Xavier Palahi (CE Cerdanya Skimo Team). Esteve ha aconseguit una avantatja de 30 segons a meta, completant el circuit en 3 minuts i 9 segons.

La categoria cadet ha sigut la que ha aplegat més participants, principalment en la categoria masculina. El guanyador ha estat Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), amb un temps de 3 minuts i 6 segons. Ferrer ha estat el més ràpid entre tots els corredors al campionat i és un dels noms de l’esquí de muntanya a seguir en els propers anys. El subcampionat cadet ha sigut per Albert Pérez (CE La Xiruca Foradada). La tercera plaça ha sigut per Lluc Coll (CE Banyoles).

Núria Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat la guanyadora de la categoria cadet femenina, amb un temps de 4 minuts i 30 segons. La segona a meta ha sigut Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i la tercera Aina Monné (AE Mountain Runners del Berguedà).

Paula Sellol, guanyadora en la categoria júnior

En categoria júnior masculí, Albert Artís (UEC Cornellà) s’ha proclamat campió de Catalunya, amb un temps de 3 minuts i 19 segons. El segon classificat ha estat Guillem Farriol (UE Matadepera) i el tercer Guillem Guillaumes (Ski Club Camprodon).

En categoria júnior femení, el campionat de Catalunya l’ha guanyat Paula Sellol (La Molina Club d’Esports), marcant un temps final de 4 minuts i 9 segons, superant a la meta per només un segon a Júlia Massagué (UE Vic), que ha estat segona.

La prova també s’ha obert als més joves. Han participat tres corredors en categoria infantil: Aina Garreta (CE La Pobla de Segur), única noia; i Berenguer Gascó (AE Mountain Runners del Berguedà) i Jan Monné (AE Mountain Runners del Berguedà), en nois.

Fotos / Ivan Torres