FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler
Foto: Pat Soler

Notícies - 03/07/2024

Roda de Berà acull el 4t Campionat de Catalunya d’aqua beach trail

Tarragonès Marxa aquàtica

El municipi tarragoní de Roda de Berà acollirà el 4t Campionat de Catalunya d’aqua beach trail el diumenge 7 de juliol. L’Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià és l’entitat encarregada d’organitzar la competició.

L’aqua beach trail és una modalitat esportiva que combina aquestes dues disciplines: la marxa aquàtica i les curses per muntanya. Els esportistes van alternant ambdues especialitats durant la cursa amb l’objectiu de completar el recorregut en el mínim temps possible. El Campionat del cap de setmana vinent consta de dues curses diferents. El circuit curt compta amb una distància de 4.000 m i el circuit llarg amb 8.150 m (4.280 m que a la terra i 3.870 m a l’aigua).

El Campionat de l’any passat

Les protagonistes del Campionat de Catalunya del 2023 van ser, en la cursa curta, Inés Fort, Berta i Anna Montaner, totes tres del Club Excursionista Arítjol. En la categoria masculina, Francesc Xavier Gallardo (Unió Excursionista de Sabadell), Jerónimo Ferrer (CE Arítjol) i Francesc Lluch (Club Atletisme Olot) van ser els noms propis.

En la cursa llarga femenina, el primer lloc va ser per a Walia Caler (CE Arítjol), seguida de Maria Celeste Alfaro (Unió Excursionista Sabadell). En la masculina, les primeres places van ser per a Aleix Solé, Andreu Sancho i Oriol Farré, tots ells del CE Arítjol.

La 1a Copa Catalana de l’especialitat s’estrena el mateix dia.

El mateix dia del Campionat, també tindrà lloc a la platja de Roda de Berà  la primera prova de la 1a Copa Catalana d’aqua beach trail, després que se suspengués l’estrena a Torredembarra el 21 d’abril passat. Les següents cites del calendari arribaran el 7 de setembre amb la Vila de Cambrils, del Centre Excursionista Cambrils, i el 28 del mateix mes amb la 1a Copa Aqua Beach Trail – Salou, del Club Excursionista Salouenc.

El calendari de marxa aquàtica

Després de la doble cita de la 3a Copa Catalana de marxa aquàtica a Salou i Cambrils de finals de juny, el calendari no continuarà fins al mes de setembre, amb tres de les cinc proves ja disputades. El 14 de setembre se celebrà la Vila de Roda de Berà, de l’Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià. En aquesta mateixa data també tindrà lloc el 5è Campionat de Catalunya de l’especialitat. La darrera cita de la Copa arribarà el 21 del mateix mes amb la 5a Aquacec, del Centre Excursionista de Catalunya.