FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/01/2022

Ripoll, seu de les proves d’accés al cicle inicial de senderisme i mitja muntanya

Ripollès Formació

La capital del Ripollès ha estat aquest any la seu de les proves d’accés als cicles inicial de senderisme i al de mitja muntanya. Les proves s’han celebrat del 10 al 12 de gener i han estat organitzades per l’INS Abad Oliba de Ripoll, l’Escola Catalana de l’Esport, el Departament d’Educació i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Una presentació telemàtica va servir per explicar al prop d’un centenar d’alumnes quin seria el procediment que se seguiria a les proves.

La prova de resistència ha estat la primera que han hagut de superar els alumnes del cicle inicial de senderisme. La prova tenia un recorregut abalisat amb 1000m+. Paral·lelament, els alumnes de mitja muntanya realitzaven un circuit d’orientació amb mapa i bruixula en un altre punt del Ripollès. Per tancar les proves de mitja muntanya també es va realitzar  un circuit de  resistència amb 1500m+  en un recorregut no abalisat.

La formació de muntanya reglada seguirà la setmana del 17 de gener amb les proves d’accés a Tècnic d’Alta Muntanya. Aquestes seran organitzades des del Institut CEM del Pallars, l’Escola Catalana de l’Esport, el Departament d’Educació i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Les proves se separaran en dos blocs; un d’Esquí de Muntanya i un d’Escalada en gel.
Aquestes proves donen accés a la formació reglada de Tècnics Esportius de Muntanya i Escalada, amb la seva futura inscripció al ROPEC, per exercir de professionals de l’esport.
Proves de monitors d’excursionisme al Berguedà
Aquest pròxim cap de setmana a la Nou del Berguedà es faran les proves d’accés de formació federativa pels futurs monitors d’excursionisme.  A diferència de les anteriors proves, aquestes donen accés a una formació federativa de caire benèvol i dins de l’àmbit federatiu.
Aquestes proves d’accés consten d’un bloc de resistència física de 800m+ i un circuit d’orientació.