FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/12/2018

Ripoll acull la segona jornada de les proves d’accés al CTCMC

Curses per Muntanya

El Centre de Tecnificació Esportiva l’Avellaneda, a Ripoll, ha acollit el diumenge 16, la segona jornada de les proves d’accés al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC).

A Ripoll s’han presentat a les proves un total de 40 nois i noies, nascuts entre 1999 i el 2004 (15-20 anys). Les proves han consistit en una entrevista personal individual i en unes proves físiques, dividides en quatre grups:

  1. Prova de multi-salts laterals: repetició del màxim nombre de salts laterals que els subjectes puguin desenvolupar durant un minut, superant una alçada de 20 cm. Valoració de la coordinació i la potència aeròbica dels aspirants.
  2. Prova de velocitat: recórrer 150 metres lineals. Valoració de la capacitat anaeròbica alàctica dels aspirants.
  3. Prova específica d’ascens: recórrer aproximadament 3 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu. Valoració de la resistència aeròbica dels aspirants.
  4. Prova de descens: descens no cronometrat d´uns 100 metres lineals, on es valorarà la tècnica de baixada dels aspirants.

D’aquesta jornada, i de la primera celebrada a Matadepera el dia 2 de desembre, sortiran els integrants del CTCMC per a la propera temporada, i qui sap si alguns dels futurs membres de la selecció catalana de curses per muntanya de la FEEC, que pel proper any comptarà amb el planter més jove de tota la seva història.