FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/06/2016

Reoberta la via ferrada La Teresina després dels nous treballs de manteniment

Excursionisme

El Patronat de la Muntanya de Montserrat ha tornat a obrir la via ferrada La Teresina, tancada des del dia 17 de maig, després de les noves tasques de manteniment i millora. La ferrada de Montserrat va ser la primera instal·lada a Catalunya i a tot l’Estat Espanyol, el 1993, equipada per l’escalador Antonio Garcia Picazo.

La Teresina es va tornar a obrir el passat 1 d’octubre de 2015 després d’un llarg període de restricció i ha rebut centenars de visitants durant aquests mesos. El darrer tancament, només d’un mes, ha servit per arranjar i millorar alguns punts i garantir la seguretat per a tots els usuaris.

Programa de Seguretat a la muntanya de Montserrat

Les tasques de sanejament realitzades abans de la nova apertura al 2015 es van realitzar dins el Programa de Seguretat a la muntanya de Montserrat, on participen representants del Patronat, la FEEC i els Bombers de la Generalitat. Per l’ús i la degradació amb el pas del temps, La Teresina presentava un cert deteriorament en alguns trams i calia realitzar-hi tot un seguit de millores per garantir-ne la seva seguretat.

Fotografia / Ivan Torres