FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/02/2016

Rècord de visites al web de la xarxa de senders de la FEEC

Senders

La pàgina web de la xarxa de senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha batut el seu rècord de visites aquest mes de gener, sumant-ne un total de 38.633.

Des de la seva posada en marxa el maig de 2015, el nombre de visites al web de senders no ha parat de créixer, convertint-se en un dels apartats més vistos del web de la Federació.

L’Àrea de Senders de la FEEC va actualitzar i ampliar la pàgina web de la xarxa de senders homologats de Catalunya, convertint-la en una nova eina que sens dubte dóna un millor servei als practicants del senderisme, ja siguin entitats i clubs excursionistes, federats o públic en general.

El contingut del web s’alimenta a través dels tracks de les etapes dels senders de gran recorregut (GR®), petit recorregut (PR®-C) i senders locals (SL®-C) que formen part de la xarxa de senders homologats. Aquests tracks –que es poden descarregar gratuïtament per a tots els usuaris– són els que proporcionen la informació de cadascuna de les fitxes tècniques que es generen (punt d’inici i final, distància, desnivell positiu i negatiu i comarques per on transita cada etapa, entre altra informació d’interès).

Tot i que bona part de la xarxa de senders homologats de Catalunya està entrada al nou web a través dels seus tracks corresponents, encara hi ha etapes de GR o senders de petit recorregut i locals on, al no disposar del track corresponent, s’han hagut d’introduir les dades tècniques a mà, per la qual cosa la informació que apareix actualment no és la definitiva i s’anirà actualitzant el contingut.

Quan vam engegar aquest nou projecte esperàvem que el nou web fos una eina atractiva i útil, i que contribuís a difondre encara més l’extensa xarxa existent a Catalunya. Una xarxa d’11.000 quilòmetres, el manteniment de la qual radica en el centenar d’entitats excursionistes i promotors públics i privats que vetllen perquè la senyalització estigui en les millors condicions possibles. Vuit mesos després podem estar orgullosos d’haver complert aquest objectiu, que continua millorant cada dia.

Fotos / Josep Llusà