FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló
Foto: Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

Notícies - 27/10/2022

Rècord de pel.lícules en llengua catalana al 40è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

Osona Alpinisme BTT Escalada esportiva Esquí de muntanya Excursionisme Alpinisme Cultura Escalada Excursionisme

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló arriba a la quarantena edició. Per celebrar-ho, el certamen internacional donarà el tret de sortida el proper dijous 10 de novembre amb la projecció gratuïta d’una de les millors pel·lícules de tots els temps, la més premiada de la història del cinema de muntanya: Everest, sea to summit. Aquesta preinauguració donarà pas a la secció competitiva i fins el 20 de novembre, es podran veure a la gran pantalla del teatre Cirvianum (Osona) més de quaranta produccions d’arreu del món.

Entre els films que optaran a endur-se la Flor de Neu d’Or, una quarta part són en llengua catalana; un registre inèdit en la història recent del Festival que demostra, malgrat tot, el bon moment que viu el cinema de muntanya a Catalunya i arreu de l’estat. Superada la pandèmia, aquesta edició permetrà a molts dels realitzadors i protagonistes ser a Torelló per presentar les seves produccions.

El Festival, organitzat de nou amb la col·laboració de la Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA, continua també la seva volta al món particular i enguany fa parada a Mongòlia. Aquest territori serà l’eix del certamen, amb l’espectacle inaugural i l’exposició central dedicats a conèixer la vida nòmada i el respecte profund a la natura que fa únic aquest país; un dels més extensos del planeta.

La presentació de la 40a edició del Festival, celebrada aquest dimecres al teatre Cirvianum de Torelló, ha comptat amb el director de la Zona Osona i Vallès Oriental de BBVA, Víctor Blasco; la directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Belén Latorre; el director del Festival, Joan Salarich, i la dissenyadora de la línia gràfica del certamen, Íngrid Picanyol.

En aquesta edició des del festival es farà un descompte per a federats de la FEEC que comprin la seva entrada a taquilla del festival, presentant la targeta federativa.