FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Recomanacions per als esquiadors de muntanya que utilitzen les estacions d’esquí | FEEC

Notícies - 10/01/2019

Recomanacions per als esquiadors de muntanya que utilitzen les estacions d’esquí

Esquí de muntanya

En les últimes temporades el nombre d’esquiadors de muntanya que gaudeixen de les pistes de les estacions d’esquí ha anat en augment. Per aquest motiu la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han establert unes recomanacions amb l’objectiu de donar unes pautes de conducta i de convivència bàsiques, buscant alhora una conscienciació de l’esquiador de muntanya usuari de les estacions d’esquí i una reducció dels possibles perills i conflictes.

S’ha detectat un canvi d’hàbits socials que fa que cada vegada hi hagi més practicants d’esquí de muntanya i més famílies a les estacions. Molts d’aquests practicants troben les estacions de muntanya un lloc segur, amb moltes referències d’orientació i llocs d’avituallament i aixopluc.

D’altra banda, els qui competeixen en aquesta modalitat esportiva, troben en les estacions d’esquí llocs ideals per als seus entrenaments. És per aquest motiu que es necessiten certes pautes de comportament i ús per a garantir la seguretat a tothom i el poder guadir de la neu i la muntanya. En aquest document podeu consultar les recomanacions establertes per als esquiadors de muntanya.