FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/12/2015

Recollida d’observacions de neu als Pirineus catalans per l’Agència Espacial Europea

L’empresa barcelonina especialitzada en el tractament de dades de satèl·lit, Starlab, participa en el projecte Crowd4sat de l’Agència Espacial Europea. L’objectiu d’aquest projecte és estudiar la possibilitat d’involucrar als usuaris dels dispositius mòbils en la recollida d’observacions que permetin millorar o validar les dades obtingudes pels satèl·lits.

Entre els diferents projectes posats en funcionament, Starlab ha desenvolupat una aplicació mòbil per validar la informació sobre la cobertura de neu als Pirineus catalans, enviant observacions sobre l’absència o presència de neu. L’aplicació, que porta el nom del projecte Crowd4sat, està disponible a Google Play i iTunes.

Aquesta aplicació ha estat desenvolupada amb la idea de proporcionar informacions de cobertura de neu al llarg de rutes definides i, al mateix temps, ajudar els excursionistes a preparar i planejar les sortides a la muntanya. L’interès extensiu d’aquest sistema és que quan un excursionista envia una observació de neu, proporciona aquesta informació, no només per millorar dades de satèl·lit, sinó, també, per a tota la comunitat d’excursionistes.