FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Núria Casaldàliga
Foto: Núria Casaldàliga

Notícies - 19/02/2020

Recepció olímpica a la Generalitat

Barcelonès Esquí de muntanya

Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (Club Esquí la Pobla de Segur) segueixen recollint reconeixements. Els primers catalans medallistes olímpics de la història en esquí de muntanya han estat rebuts pel Govern de la Generalitat de Catalunya en una recepció oficial conjuntament amb els representants de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern que van participar als JJOO de la Joventut d’hivern a Lausana el passat mes de gener.

La recepció l’ha presidit la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i ha servit per mostrar els èxits dels esquiadors de muntanya catalans que van tornar de terres suïsses amb sis medalles olímpiques, una d’or i cinc de bronze.

Maria Costa, es va convertir amb la primera esportista catalana en aconseguir una medalla d’or en una JJOO d’hivern. La bagenca encapçala una generació sorgida de la base de l’esquí de muntanya català que està cridada a lluitar per títols internacionals amb les grans potències d’aquest esport.

El president de la FEEC, Jordi Merino, va remarcar la gran tasca feta des del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya i des de les entitats per poder tenir els esportistes catalans a l’èlit de l’esquí de muntanya. Merino va destacar el recorregut que han fet aquests joves esportistes i el que els queda per fer així com el paper que juguen els pares i els seus tècnics en mantenir una evolució continuada i un adequat procés de formació.

El màxim dirigent de la FEEC va voler tancar la seva intervenció amb un desig “m’agradaria que les pròxims medalles olímpiques i títols mundials els pugueu aconseguir defensant els colors de Catalunya en Mundials i JJOO”.

Una cinquantena de familiars, amics i tècnics van acompanyar als joves esportistes en aquesta recepció oficial a la Generalitat.

 

El Govern aposta pels esports de muntanya

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la recepció dels esportistes catalans que han obtingut medalla en els Jocs d’Hivern de la Joventut ha reiterat que “des del govern apostem fermament per promocionar els esports d’hivern, pels valors que aporten i l’impuls que impliquen per als territoris on es practiquen”.

En aquest sentit, Budó, ha fet referència al Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern, aprovat el passat mes de març. La consellera Budó ha defensat que la candidatura es tracta “d’un projecte de país ambiciós que serà una gran oportunitat per a situar els Pirineus a escala internacional”.

Durant la seva intervenció la portaveu del Govern ha agraït la tasca de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya per promoure els esports d’hivern i gel i apostar per l’esport de base basat en la tenacitat, l’esforç, la gran capacitat de treball i la il·lusió.

També ha agraït al col·lectiu d’esportistes que han competit i han guanyat als Jocs d’Hivern de la Joventut i els ha recordat que “sou present, però sobretot, sou futur i un exemple per aquells nens i nenes que estimen aquests esports i que s’emmirallen en vosaltres i els vostres èxits”. La consellera Budó ha acabat la seva intervenció desitjant sort i encerts a tots els esportistes catalans. L’acte també ha comptat amb la presència del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.