FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/09/2015

Ramon Julian, vuitè al Rock Master d’Arco, en modalitat duel

Escalada esportiva

L’escalador osonenc Ramon Julian “Ramonet”, del Grup Excursionista de Manlleu i membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva, ha participat aquest cap de setmana al Rock Master d’Arco, a Itàlia.

Aquest any, la Rock Master s’ha convertit en la seu del Campionat Mundial d’Escalada Juvenil de la Federació Internacional d’Escalada (IFSC) i, a més a més, s’ha celebrat una competició eliminatòria entre escaladors combinant dificultat i velocitat. L’objectiu d’aquest any de Ramonet ha estat competir en la modalitat de duel, on els escaladors han competit sobre dues rutes iguals, guanyant el més ràpid.

Malgrat els llargs moviments que requeria la prova, i la dificultat que aquest afegien al poder anar ràpid a l’escalador català, Ramonet va poder aconseguir un 8è lloc a la classificació. La final va ser entre el txec Adam Ondra i el canadenc Sean McColl; McColl va dominar fins al final, però Ondra va guanyar a l’últim moment. Els van seguir el francès Gautier Supper i l’eslovè Domen Skofick. En noies, la victòria va ser per les franceses Helene Janicot i Matilde Becerra, seguides per la blega Anak Verhoeven i l’eslovena Mina Markovic.