FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/10/2018

Ramon Julián i Rut Monsech, campions de Catalunya d’Escalada de Dificultat

Escalada

L’Escola de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) ha acollit el Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), al rocòdrom Josep Barberà del CMSC, el 6 d’octubre. L’èxit de participació ha estat rotund, superant la xifra dels 100 participants entre totes les categories. El campionat ha sigut una festa de l’escalada, demostrant el bon estat de salut d’aquest esport a casa nostra.

Els escaladors s’han enfrontat a dues vies en la fase de classificació i els que han aconseguit passar a la final ho han fet ja en una sola via. Els equipadors de la competició han estat Fèlix Obradó i Carlos Catari, que han ofert als competidors principalment vies de resistència a la part més alta del rocòdrom i una de més tècncia i de difícil lectura en algun moviment, a la part esquerra.

Francis Guillen, guanyadora de la prova a Sant Cugat

Ramon Julián i Rut Monsech s’emporten el títol català

El campionat de Sant Cugat ha estat el darrer en el que ha participat Ramon Julián després d’anunciar que deixava el món de les competicions. El de Manlleu ha escalat sòlid en les dues vies de la classificatòria, arribant al top en ambdues. Àlex Hernandez, Héctor Bazán, i Jerome González també ha fet top en totes dues, el que feia preveure una final igualada i emocionant.

Els competidors masculins s’han enfrontat a una via llarga i resistent a la final, amb una secció molt exigent a la part alta que només “Ramonet” ha aconseguit superar, trobant una quasi inexistent regleta en l’estructura de fibra del rocòdrom. Amb el públic entregat, Julián ha caigut només a dos moviments de passar la corda per la cadena.

Amb aquesta exhibició de força i talent, Ramon Julián ha revalidat el títol de campió de Catalunya, tancant així tota una carrera d’innumerables èxits en la copa i campionats catalans. El subcampionat ha estat per Héctor Bazán, que al matí ja havia guanyat en la categoria sub-18. La tercera plaça del podi l’ha ocupat Jerome González.

En categoria femenina, Francis Guillen ha estat la millor entre les dones, aconseguint arribar al punt més alt de la via de la final, quedant només a dos moviments del top. L’escaladora del CE Sant Quirze, que enguany ha competit representant a Veneçuela al Campionat del Món d’escalada disputat a Innsbruck, no ha pogut optar al títol català, que ha recaigut en Rut Monsech. La jove escaladora del CE Alpicat, que ja havia competit al matí en la categoria sub-18, s’ha quedat un pas per sota de Guillen i s’ha proclamat campiona de Catalunya. El podi de la prova l’ha completat Maria Benach. En el campionat, en detriment de Guillen, ha entrat en la tercera posició Helena Alemán.

Rut Monsech aconsegueix el seu primer títol de campiona de Catalunya absolut

Tots els competidors que han pujat al podi han rebut com a obsequi especial per part de l’organització una samarreta de la fundació Climbers Against Cancer, que destina tots els seus ingressos a la lluita contra el càncer arreu del món.

A l’entrega de premis han assistit el director de l’Àrea Tècnica de la FEEC, Ton Massagué, i el vocal, Marcial Alemán.

Guanyadors de les categories juvenils vestint la samarreta de CAC

Segueix tot el campionat aquí

Classificació per categories

Sub-12 femení

1r Geila Macià (CM Sant Cugat)
2n Maria Farré (CE Lleida)
3r Júlia Benach (CM Sant Llorenç)

Sub-12 masculí

1r Ernest Wojdel (CE Madteam)
2n Manel Navarro (UEC Tortosa)
3r Sergio Miranda (UEC Cornellà)

Sub-15 femení

1r Gal·la Pérez (AE Granollers)
2n Lucía Miranda (UEC Cornellà)
3r Ivet Garcia (UEC Mataró)

Sub-15 masculí

1r Lau Macià (CE Esparreguera)
2n Lluc Macià (CE Esparreguera)
3r Marc Ramírez (CE Uecanoia)

Sub-18 femení

1r Maria Benach (CM Sant Llorenç)
2n Rut Monsech (CE Alpicat)
3r Luna Marsella (UE Sabadell)

Sub-18-masculí

1r Héctor Bazán (GE Manlleu)
2n Cedric Lluc Milles (CE Sant Celoni)
3r Pere Borrel (UE Sabadell)

Absoluta femení

1r Rut Monsech (CE Alpicat)
2n Maria Benach (CE Sant Llorenç)
3r Helena Alemán (CE Sant Llorenç)

Absoluta masculí

1r Ramon Julián (GE Manlleu)
2n Héctor Bazán (GE Manlleu)
3r Jerome González (CE Sant Llorenç)

Veterans masculí

1r Llucià Hernandez (CE Berguedà)
2n Ramon Lara (CE Alcover)
3r Marcos Rodríguez (CE Sant Llorenç)

Fotos / Ivan Torres