FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/04/2016

Ramón Julián i Helena Alemán, guanyadors de la segona prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva Escalada

El rocòdrom Dock 39, a Saragossa, ha acollit la segona prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat. Durant la primera jornada s’ha disputat la competició de la categoria sènior. El diumenge arribarà el torn per els escaladors de les categories juvenils.

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva ha participat a la prova amb set escaladors: Ramón Julián ‘Ramonet’ (GE Manlleu), Àlex Hernández (CE Berguedà), Helena Alemán (CM Sant Llorenç), Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas), Francis Guillén (CE Sant Quirze), Marc Giol (GE Manlleu) i Simón Padín (CM Sant Cugat).

Ramón Julián i Helena Alemán guanyen a Saragossa

En categoria masculina, Ramón Julián i Àlex Hernández han aconseguit classificar-se per la fase final. ‘Ramonet’ ha sigut l’únic escalador que ha arribat al top de l’exigent via proposada i s’ha fet amb la victòria. La segona plaça ha sigut per Iñaki Arantzamendi, de la federació basca, i la tercera per Javier Cano, de la federació extremenya. Àlex Hernández ha quedat en sisena posició.

En categoria femenina, les tres representants catalanes han passat a la final. La via que han proposat els equipadors també ha exigit el màxim esforç de les escaladores i cap d’elles ha fet top. Helena Alemán ha sigut la que ha arribat més amunt i ha guanyat la prova. A només un punt, la basca Zuriñe Arrue ha sigut segona, i a només dos, tercera, Francis Guillén. Igualada final amb dues catalanes al podi. Marta Palou ha sigut sisena.

Després dels resultats d’aquesta prova, amb vies més exigents que a l’anterior competició, a Múrcia, els guanyadors de la copa es decidiran a Barcelona. Els dies 14 i 15 de maig el rocòdrom Climbat La Foixarda acollirà l’última, i emocionant, prova de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat.

Fotografies / Marcial Alemán, Anna González i Javier López

[table id=193 /]