FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Ramon Julian es proclama subcampió del món d’Escalada Esportiva a Gijón | FEEC

Notícies - 15/09/2014

Ramon Julian es proclama subcampió del món d’Escalada Esportiva a Gijón

Escalada esportiva

L’escalador català ha competit aquest cap de setmana al Campionat del Món d’Escalada que s’ha celebrat a Gijón (Astúries) organitzat per la IFSC, la Federació Internacional d’Escalada Esportiva. Ramon Julian “Ramonet”, membre del Grup Excursionista de Manlleu, ha competit amb la FEDME, s’ha endut la plata, per darrere del txec Adam Ondra.

Un total de 322 escaladors s’han enfrontat als murs d’escalada muntats a Gijón, procedents de 39 països diferents. Els esportistes catalans que han participat als mundials d’escalada amb la FEDME han estat el subcampió Ramonet, Víctor Esteller, Marco Jubes, i Marta Palou. A la cita també hi han acudit esportistes de paraescalada d’arreu del món i, un cop més, l’escalador alicantí Urko Carmona s’ha proclamat campió del Món de paraescalada en categoria de cama amputada.

La cita esportiva s’ha celebrat entre els dies 8 i 14 de setembre i Julian ha lluitat fins al final amb l’escalador txec, que finalment s’ha imposat per temps i no li ha permès afegir un campionat del món més al seu palmarès, després d’obtenir el títol l’any 2012, però que ha aconseguit la plata per davant del japonès Sachi Amma.

Amb la participació tècnica de la FEEC

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha acudit a la cita internacional d’escalada esportiva celebrada a Gijón, amb la participació de diferents membres com a jutges de via i per a l’equipació de les vies.

El director tècnic esportiu de la FEEC, Marcial Alemán, juntament amb el seleccionador d’Escalada Esportiva de la FEEC, Jordi Batalla, i el col·laborador tècnic, Quim Hernández, estan acreditats com a jutges de via. A més, el director del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya, Toti Valés, i l’escalador i tècnic equipador de la FEEC, Carles Brascó, han acudit a la cita internacional per a l’equipació de les vies.